General Discussion
  >> Broadband Quality Monitor


Register (or login) on our website and you will not see this ad.


  Print Thread
Standard User QuantumParticle
(newbie) Thu 24-Sep-15 13:55:10
Print Post

Just created my first Monitor -100% packet loss so far!


[link to this post]
 
Hi I have Just created my first Monitor
Left it a couple of hours and just had a look at it.

I am getting a solid red bar on the right of the monitor looks like it's from top to bottom which means I am getting a 100% packet loss so far!
can that be right?

thanks

Mike
Standard User David_W
(fountain of knowledge) Thu 24-Sep-15 14:36:07
Print Post

Re: Just created my first Monitor -100% packet loss so far!


[re: QuantumParticle] [link to this post]
 
The chances are that your router blocks ICMP Echo Request (pings) from the Internet and/or your IP address is wrong. If you have a dynamic IP address, BQM will not work for you, though other services such as f8lure will.

Standard User QuantumParticle
(newbie) Thu 24-Sep-15 14:53:42
Print Post

Re: Just created my first Monitor -100% packet loss so far!


[re: David_W] [link to this post]
 
Ah Thanks
I thought I had a static IP address but my memory's getting awful lately.


Register (or login) on our website and you will not see this ad.

Standard User rich_jtg
(member) Wed 30-Sep-15 10:37:53
Print Post

Re: Just created my first Monitor -100% packet loss so far!


[re: QuantumParticle] [link to this post]
 
As David_W states, the 100% packet loss is normally down to the router blocking ICMP pings.

Which router are you using?

Pipex > Zen > Be > iDNet > Freeola > Zen > BT Infinity 1
Standard User Apprentice
(knowledge is power) Wed 30-Sep-15 18:48:04
Print Post

Re: Just created my first Monitor -100% packet loss so far!


[re: QuantumParticle] [link to this post]
 
It will work with a dynamic IP address until an event causes that IP address to change and then you will see the red wall appearing.
That's why you need a static IP address.

plusnet user
  Print Thread

Jump to