General Discussion
  >> Broadband Quality Monitor


Register (or login) on our website and you will not see this ad.


  Print Thread
Administrator seb
(founder) Sun 05-Mar-17 17:10:33
Print Post

Virgin Hub 3.0


[link to this post]
 
Hi,

I see a few people use Virgin Hun 3.0 with BQM.

Are you all still disabling the firewall to do this or is there a newer firmware that fixes lack of WAN Ping option?

seb

Sebastien Lahtinen
Co-Founder,
thinkbroadband.com
seb@thinkbroadband.com

personal blog - blog.seb.me.uk
twitter - @sebtweet
The author of the above post is a thinkbroadband staff member. It may not constitute an official statement on behalf of thinkbroadband.
Standard User jjc1138
(member) Wed 08-Mar-17 06:30:12
Print Post

Re: Virgin Hub 3.0


[re: seb] [link to this post]
 
There doesn't seem to be a setting for allowing or disallowing WAN pings on my Hub 3.0, and my firewall setting is turned on, so it looks to me like pings are just permanently allowed in the current firmware. I only started using Virgin a few months ago, and the BQM has always just worked for me so I don't know when or how it changed.
Standard User mpellatt
(member) Mon 27-Mar-17 12:47:25
Print Post

Re: Virgin Hub 3.0


[re: seb] [link to this post]
 
I have the no-longer-super-Hub 3.0 in router mode, with a PFSense behind it, which Works For Me (tm)

I weep every time I look at the jitter.


Register (or login) on our website and you will not see this ad.

Standard User Idiot65
(newbie) Thu 28-Dec-17 16:47:01
Print Post

Re: Virgin Hub 3.0


[re: jjc1138] [link to this post]
 
I have the Hub 3.0 and so far I can't get BQM to work. I can't find the Ping setting either so have disabled the firewall and still nothing showing on the graph except a wall of red.

Any suggestions?
Standard User Idiot65
(newbie) Sun 31-Dec-17 15:10:13
Print Post

Re: Virgin Hub 3.0


[re: Idiot65] [link to this post]
 
Re my last. No response required. Problem sorted, issue was my security settings.
Standard User Glannant
(newbie) Fri 05-Jan-18 20:13:45
Print Post

Re: Virgin Hub 3.0


[re: Idiot65] [link to this post]
 
Could you tell us what you did regarding your security settings to get the ping working please. I'm having the same problem.
Standard User BuckleZ
(fountain of knowledge) Mon 08-Jan-18 11:36:40
Print Post

Re: Virgin Hub 3.0


[re: Glannant] [link to this post]
 
Disable the firewall from the router GUI

  Print Thread

Jump to