User comments on ISPs
  >> BT Broadband


Register (or login) on our website and you will not see this ad.


  Print Thread
Standard User robbonobroadband
(learned) Fri 11-Feb-11 17:59:36
Print Post

Name server not found.


[link to this post]
 
Arggghhhh this is driving me nuts. Connection generally been ok for the last 5 years, but recently it's been dropping quite often. Every few minutes I'll get dropped from any game I'm playing (like TF2), or if I'm browsing, I'll get a ERR_NAME_NOT_RESOLVED (from Chrome) error. It usually returns around 10 seconds later and then when I do a speed/ping check all is well. This happens every few minutes and started last week, although I remember it being a bit flakey last autumn for a week or so.

I'm not using wireless (ethernet cable plugged in directly) and have a voyager 2091.

What can I do to try and troubleshoot this issue?

btw: using ping test (every 5 seconds), looks something like this (pinging google):

(2/11/2011 18:10:50) Reply from 209.85.143.99 bytes=32 time=56ms TTL=50
(2/11/2011 18:10:55) Reply from 209.85.143.99 bytes=32 time=55ms TTL=50
(2/11/2011 18:11:0) Reply from 209.85.143.99 bytes=32 time=55ms TTL=50
(2/11/2011 18:11:5) Reply from 209.85.143.99 bytes=32 time=54ms TTL=50
(2/11/2011 18:11:10) Reply from 209.85.143.99 bytes=32 time=55ms TTL=50
(2/11/2011 18:11:15) Reply from 209.85.143.99 bytes=32 time=55ms TTL=50
(2/11/2011 18:11:20) Reply from 209.85.143.99 bytes=32 time=55ms TTL=50
(2/11/2011 18:11:25) Reply from 209.85.143.99 bytes=32 time=160ms TTL=50
(2/11/2011 18:11:30) Reply from 209.85.143.99 bytes=32 time=55ms TTL=50
Request timed out
Request timed out
Request timed out
Request timed out
Request timed out
Request timed out
(2/11/2011 18:12:5) Reply from 209.85.143.99 bytes=32 time=53ms TTL=50
(2/11/2011 18:12:10) Reply from 209.85.143.99 bytes=32 time=52ms TTL=50
(2/11/2011 18:12:15) Reply from 209.85.143.99 bytes=32 time=52ms TTL=50
(2/11/2011 18:12:20) Reply from 209.85.143.99 bytes=32 time=53ms TTL=50
(2/11/2011 18:12:25) Reply from 209.85.143.99 bytes=32 time=53ms TTL=50
Request timed out
Request timed out
Request timed out
Request timed out
Request timed out
(2/11/2011 18:12:55) Reply from 209.85.143.99 bytes=32 time=54ms TTL=50
(2/11/2011 18:13:0) Reply from 209.85.143.99 bytes=32 time=53ms TTL=50
(2/11/2011 18:13:5) Reply from 209.85.143.99 bytes=32 time=52ms TTL=50
(2/11/2011 18:13:10) Reply from 209.85.143.99 bytes=32 time=52ms TTL=50
Request timed out
Request timed out
Request timed out

Edited by robbonobroadband (Fri 11-Feb-11 18:14:00)

Standard User robbonobroadband
(learned) Sat 12-Feb-11 19:18:36
Print Post

Re: Name server not found.


[re: robbonobroadband] [link to this post]
 
k, replaced the Voyager 2091 (5 years old) with new Netgear DGN1000, new network cable, new cable to socket and new filter. So far its been stable for a good few hours. Hopefully that's that tongue.
  Print Thread

Jump to