User comments on ISPs
  >> BT Broadband


Register (or login) on our website and you will not see this ad.


Pages in this thread: 1 | 2 | (show all)   Print Thread
Standard User GeoffB
(fountain of knowledge) Mon 15-Sep-14 07:53:19
Print Post

300Mbs on HH5?


[link to this post]
 
I have set my 2.4MHz wireless to 150 Mbs and my 5GHz to 300 Mbs using the HH5 interface. But my older laptop, which can't use 5GHz and should be connecting at 150 won't see the network. Is it necessary to have 2 different SSIDs under this setup? The 5GHz cards connect very well using 300.

Dell Studio1558 with Win7 Home Premium
8GB RAM
HP Pavilion netbook Win8 8GB RAM
IE11 and Live Mail
BT Infinity 2 via HH5
(Virgin 150Mbs as backup)
Standard User Ribble
(fountain of knowledge) Mon 15-Sep-14 09:12:55
Print Post

Re: 300Mbs on HH5?


[re: GeoffB] [link to this post]
 
It may not support the wireless security setting if its too long in the tooth. Just a suggestion.
Administrator MrSaffron
(staff) Mon 15-Sep-14 09:17:35
Print Post

Re: 300Mbs on HH5?


[re: GeoffB] [link to this post]
 
How reliable has the wireless N being on the laptop? Many older devices need updates to drivers to take them from pre-N standard to the proper standard

The author of the above post is a thinkbroadband staff member. It may not constitute an official statement on behalf of thinkbroadband.


Register (or login) on our website and you will not see this ad.

Standard User GeoffB
(fountain of knowledge) Mon 15-Sep-14 09:17:38
Print Post

Re: 300Mbs on HH5?


[re: Ribble] [link to this post]
 
It was connecting OK to the 2.4 band when both were set to 'up to 150 Mbs'.

Dell Studio1558 with Win7 Home Premium
8GB RAM
HP Pavilion netbook Win8 8GB RAM
IE11 and Live Mail
BT Infinity 2 via HH5
(Virgin 150Mbs as backup)
Standard User BREWERDAVE
(regular) Mon 15-Sep-14 09:39:20
Print Post

Re: 300Mbs on HH5?


[re: GeoffB] [link to this post]
 
A blog post on PC Pro, suggested that the author had to name the two bands with easily identifiable SSIDs. He then only used the 2.4Mhz band as he was getting issues with connectivity on the 5Mhz band; he also ticked a box so that the 2.4 and 5 bands weren't synched.
Standard User ggremlin
(committed) Mon 15-Sep-14 10:08:27
Print Post

Re: 300Mbs on HH5?


[re: BREWERDAVE] [link to this post]
 
while I agree having them named differently helps for some devices,
it will make no difference here, - the laptop is 2.4ghz only, and has no concept of the 5ghz network
Standard User ukhardy07
(knowledge is power) Mon 15-Sep-14 10:56:57
Print Post

Re: 300Mbs on HH5?


[re: GeoffB] [link to this post]
 
Rebooted the router? Seems strange!

It should make no difference here. Are you sure you haven't somehow disabled the 2.4ghz network.
By default the 5ghz comes set with speeds above 150mbps I am pretty sure. Why did you change this in the fist instance?

Resetting the router to factory settings should yield the 5ghz speed at max speed and the 2.4 at 150Mbps

The default homehub 5 mode is using a/n/ac at 1300Mbps and doesn't need changing at 5ghz.
Should just work best out of the box without any changing.
Standard User BatBoy
(legend) Mon 15-Sep-14 12:29:39
Print Post

Re: 300Mbs on HH5?


[re: GeoffB] [link to this post]
 
It's worth a try separating the SSIDs


______________________________________________________________________________________False_Authority_Syndrome__________________
Standard User GeoffB
(fountain of knowledge) Mon 15-Sep-14 12:54:26
Print Post

Re: 300Mbs on HH5?


[re: BatBoy] [link to this post]
 
I've set two SSIDs and told them not to synch. Now connected at both 2.4 and 5.
I plugged my Netgear dual band dongle into the old laptop and have two connections - the laptop card at 2.4 and the dongle at 5, with two SSIDs. That's either very interesting, or I need to get out more!

Dell Studio1558 with Win7 Home Premium
8GB RAM
HP Pavilion netbook Win8 8GB RAM
IE11 and Live Mail
BT Infinity 2 via HH5
(Virgin 150Mbs as backup)
Standard User BatBoy
(legend) Mon 15-Sep-14 12:56:32
Print Post

Re: 300Mbs on HH5?


[re: GeoffB] [link to this post]
 
So going back a step, does the old laptop work ok with the SSIDs separated?


______________________________________________________________________________________False_Authority_Syndrome__________________
Pages in this thread: 1 | 2 | (show all)   Print Thread

Jump to