User comments on ISPs
  >> BT Broadband


Register (or login) on our website and you will not see this ad.


Pages in this thread: 1 | 2 | 3 | (show all)   Print Thread
Standard User ajbeer
(newbie) Mon 30-Nov-15 16:51:28
Print Post

Upload speed slow


[link to this post]
 
Newbie!
Bt Broadband, BT Homehub 3, Imac

For years my broadband speeds have consistently been about -
download 4 Mbps, upload 0.35 Mbps. Adequate for my purposes.
On Sat 28 Nov the upload speed dropped to 0.03 Mbps causing streaming
(Curzon Home Cinema, BFI etc) to quit.
Spoke to BT help(?) line and was told that they had checked my connection
and no fault found and that anyway my download speed was good, they do not guarantee upload speeds and they could do nothing.
Any ideas?
Administrator MrSaffron
(staff) Mon 30-Nov-15 18:48:46
Print Post

Re: Upload speed slow


[re: ajbeer] [link to this post]
 
Is the 0.03 Mbps the conection speed from the router? Or a speed test result?

If from the router, restarting that might help, plus have you checked whether the telephone still works? And also tested the connection again in the test socket.

Bad upload can often be the result of a bad filter or no microfilter

The author of the above post is a thinkbroadband staff member. It may not constitute an official statement on behalf of thinkbroadband.
Standard User ggremlin
(experienced) Mon 30-Nov-15 19:15:22
Print Post

Re: Upload speed slow


[re: ajbeer] [link to this post]
 
any noise on the phone line?
else:
turn it all off for 10 mins and then try again. (yes I know it is just the turn it off and on again advice, but 90+% it works!)


Register (or login) on our website and you will not see this ad.

Standard User PaulKirby
(fountain of knowledge) Tue 01-Dec-15 07:22:50
Print Post

Re: Upload speed slow


[re: ggremlin] [link to this post]
 
In reply to a post by ggremlin:
any noise on the phone line?
else:
turn it all off for 10 mins and then try again. (yes I know it is just the turn it off and on again advice, but 90+% it works!)
Also helps if you login onto the HomeHub and click on disconnect first and then wait for a few mins, and then turn it off for 5 to 10 mins.
That way it wouldn't get detected as an issue when it tries to talk to the HomeHub and think its a issue on the line, resulting in a speed reduction.

Paul
Standard User ian72
(eat-sleep-adslguide) Tue 01-Dec-15 08:56:18
Print Post

Re: Upload speed slow


[re: ajbeer] [link to this post]
 
Prompted as a reminder by BBC News this morning, it's that wonderful time of the year when people start putting up Xmas lights - you haven't put yours up yet have you?
Standard User PaulKirby
(fountain of knowledge) Tue 01-Dec-15 10:08:49
Print Post

Re: Upload speed slow


[re: ian72] [link to this post]
 
In reply to a post by ian72:
Prompted as a reminder by BBC News this morning, it's that wonderful time of the year when people start putting up Xmas lights - you haven't put yours up yet have you?
Could also be a cheap Switch Mode Power Supply, or a cheapo deluxe Ethernet over mains adaptors at fault.

Paul
Standard User ajbeer
(newbie) Tue 01-Dec-15 10:11:47
Print Post

Re: Upload speed slow


[re: MrSaffron] [link to this post]
 
Thanks for the reply.
Connection speeds from thinkbroadband speed test.
Have changed microfilter and restarted to no effect.
Standard User ian72
(eat-sleep-adslguide) Tue 01-Dec-15 10:11:52
Print Post

Re: Upload speed slow


[re: PaulKirby] [link to this post]
 
Agreed, it's just that one thing that changes this time a year in most homes is the putting up of the lights - if that coincides then a good place to start.
Standard User ian72
(eat-sleep-adslguide) Tue 01-Dec-15 10:13:11
Print Post

Re: Upload speed slow


[re: ajbeer] [link to this post]
 
TBB speed test is not the connection speeds but the throughput. The connection speed could be very different and you need to get it directly from the router (if your router gives the stats - which the HH3 does).

Edited by ian72 (Tue 01-Dec-15 10:13:34)

Standard User ajbeer
(newbie) Tue 01-Dec-15 10:14:31
Print Post

Re: Upload speed slow


[re: ggremlin] [link to this post]
 
Thanks for the reply.
No noise on line. Restarted with no effect.
Pages in this thread: 1 | 2 | 3 | (show all)   Print Thread

Jump to