User comments on ISPs
  >> EE (Everything Everywhere) and Orange


Register (or login) on our website and you will not see this ad.


  Print Thread
Standard User falko89
(newbie) Thu 10-Jan-13 20:26:31
Print Post

Having horrible speeds?


[link to this post]
 
This issue has been on going for a few months on and off but has been 24/7 this past week and can't figure out whats wrong and EE are next to useless.

Speeds from BT Speedtester are

Download speedachieved during the test was - 0.23 Mbps
For your connection, the acceptable range of speeds is 0.6 Mbps-7.15 Mbps.
Additional Information:
Your DSL Connection Rate :8.13 Mbps(DOWN-STREAM), 0.45 Mbps(UP-STREAM)
IP Profile for your line is - 7.15 Mbps

If I restart the Brightbox speeds return for about 5 mins then its back down to 0.2, Its not my laptop as have the same issues with speed on my Xbox, tablet and phone,

Anyone any ideas?

Edited by falko89 (Thu 10-Jan-13 20:30:41)

Standard User XRaySpeX
(eat-sleep-adslguide) Fri 11-Jan-13 05:01:02
Print Post

Re: Having horrible speeds?


[re: falko89] [link to this post]
 
Are you testing wired or wirelessly? Wireless speeds are variable.

1999: Freeserve 48K Dial-Up => 2005: Wanadoo 1 Meg BB => 2007: Orange 2 Meg BB => 2008: Orange 8 Meg LLU => 2010: Orange 16 Meg LLU => 2011: Orange 19 Meg WBC
Standard User falko89
(newbie) Fri 11-Jan-13 06:38:23
Print Post

Re: Having horrible speeds?


[re: XRaySpeX] [link to this post]
 
I am aware wireless is variable but when your getting 0.22mbps it indicates a problem somewhere.

I have just tested this morning again, its 6.30 am so should be getting 7mbps and its the exact same as last night, stuck at 0.22 and this is with resetting the router, changing filters etc.

EE did line test on my line last night, it took so long they gave up and told me to monitor it.


Register (or login) on our website and you will not see this ad.

Standard User flippery
(member) Fri 11-Jan-13 07:15:44
Print Post

Re: Having horrible speeds? *DELETED*


[re: falko89] [link to this post]
 
Post deleted by flippery
Standard User XRaySpeX
(eat-sleep-adslguide) Fri 11-Jan-13 09:24:21
Print Post

Re: Having horrible speeds?


[re: falko89] [link to this post]
 
Then probably congestion at exchange. What exchange?

1999: Freeserve 48K Dial-Up => 2005: Wanadoo 1 Meg BB => 2007: Orange 2 Meg BB => 2008: Orange 8 Meg LLU => 2010: Orange 16 Meg LLU => 2011: Orange 19 Meg WBC
Administrator MrSaffron
(staff) Fri 11-Jan-13 15:55:33
Print Post

Re: Having horrible speeds?


[re: falko89] [link to this post]
 
How sure are you that none of your computers have the following possibly running and using a lot of downstream or upstream speed?

e.g.
Dropbox
Torrent client (p2p)
Cloud backup service - e.g. Carbonite

Some of these would pause for a few minutes if the connection went down, and then once its back over time possibly saturate the connection.

Andrew Ferguson, andrew@thinkbroadband.com
www.thinkbroadband.com - formerly known as ADSLguide.org.uk
The author of the above post is a thinkbroadband staff member. It may not constitute an official statement on behalf of thinkbroadband.
Standard User falko89
(newbie) Fri 11-Jan-13 17:47:48
Print Post

Re: Having horrible speeds?


[re: XRaySpeX] [link to this post]
 
My postcode is BT45 exchange is Ballyronan
Standard User falko89
(newbie) Fri 11-Jan-13 17:48:55
Print Post

Re: Having horrible speeds?


[re: MrSaffron] [link to this post]
 
In reply to a post by MrSaffron:
How sure are you that none of your computers have the following possibly running and using a lot of downstream or upstream speed?

e.g.
Dropbox
Torrent client (p2p)
Cloud backup service - e.g. Carbonite

Some of these would pause for a few minutes if the connection went down, and then once its back over time possibly saturate the connection.


I only have 1 laptop, it has Skydrive on it but its all up to date and not syncing anything.
Standard User falko89
(newbie) Fri 11-Jan-13 18:45:15
Print Post

Re: Having horrible speeds?


[re: falko89] [link to this post]
 
I think I have solved the problem, I tried my old Orange Siemens router Result
Standard User XRaySpeX
(eat-sleep-adslguide) Fri 11-Jan-13 18:55:18
Print Post

Re: Having horrible speeds?


[re: falko89] [link to this post]
 
Surprised! I find the BrightBox better than the Siemens.

What are its stats now?

EDIT: Still lowish throughput. Would expect 6.6 Meg.

1999: Freeserve 48K Dial-Up => 2005: Wanadoo 1 Meg BB => 2007: Orange 2 Meg BB => 2008: Orange 8 Meg LLU => 2010: Orange 16 Meg LLU => 2011: Orange 19 Meg WBC

Edited by XRaySpeX (Fri 11-Jan-13 18:57:41)

  Print Thread

Jump to