General Discussion
  >> General Broadband Chatter


Register (or login) on our website and you will not see this ad.


  Print Thread
Anonymous
(Unregistered)Wed 15-Jun-11 11:48:24
Print Post

PPP authentication


[link to this post]
 
I have a very intermittant connection at the moment.
My training history shows the dropping and re- training up to 50 times a day.

My ISP 'Xilo' says this isnt happening as imy session has lasted for several days!
and that it must be my router.
I have changed routers but still the same.
when the line is down i can test which says
DSL Synchronization UP
G. DMT ATM Signal UP
PVC Connection UP
PPPoA Service UP
PPP Authentication Unable to connect to login service
IP Connection _
DNS Communication _

what does this mean exactly and what do you think i need to do to rectify it.

all replies appreciated

mike
Standard User XRaySpeX
(knowledge is power) Wed 15-Jun-11 14:04:43
Print Post

Re: PPP authentication


[re: Anonymous] [link to this post]
 
In reply to a post by Anonymous:
PPP Authentication Unable to connect to login service
Your ISP's Authentication Server is DOWN! Kick your ISP!

1999: Freeserve 48K Dial-Up => 2005: Wanadoo 1 Meg BB => 2007: Orange 2 Meg BB => 2008: Orange 8 Meg LLU BB => 2010: Orange 19 Meg Tweaked / 16 Meg Untweaked LLU BB
Standard User BatBoy
(legend) Wed 15-Jun-11 20:17:59
Print Post

Re: PPP authentication


[re: Anonymous] [link to this post]
 
In reply to a post by Anonymous:
I have a very intermittant connection at the moment.
My training history shows the dropping and re- training up to 50 times a day.

My ISP 'Xilo' says this isnt happening as imy session has lasted for several days!
and that it must be my router.
Sounds like you have the router settings wrong. What router is it?



______________________________________________________________________________attack_the_post_not_the_poster__________________


Register (or login) on our website and you will not see this ad.

Standard User uno
(fountain of knowledge) Wed 15-Jun-11 20:19:25
Print Post

Re: PPP authentication


[re: XRaySpeX] [link to this post]
 
No, it was not.

The actual issue the user is seeing is rate changes every few seconds, however, this is not seen on the reports from BT, and they're not even seeing it when checked manually.

Likewise, during all these "drops" reported by the router, the user was not re-authenticating at all - neither BT were seeing these auth attempts, or were they being passed across from their RADIUS. (i.e they had a session lasting hours, whereas the report from there router is seeing changes every few minutes)

Matt

-
uno Broadband
t: 0808 221 8642
Official Maidenhead, Milton Keynes & Manchester Speedtest.net Host

Edited by uno (Wed 15-Jun-11 20:21:50)

Standard User XRaySpeX
(knowledge is power) Thu 16-Jun-11 01:24:32
Print Post

Re: PPP authentication


[re: uno] [link to this post]
 
Then how do you account for it?

You are describing the symptoms but not diagnosing the malady!

1999: Freeserve 48K Dial-Up => 2005: Wanadoo 1 Meg BB => 2007: Orange 2 Meg BB => 2008: Orange 8 Meg LLU BB => 2010: Orange 19 Meg Tweaked / 16 Meg Untweaked LLU BB
Standard User uno
(fountain of knowledge) Thu 16-Jun-11 11:34:30
Print Post

Re: PPP authentication


[re: XRaySpeX] [link to this post]
 
At the moment, that is part of the fault raised to BT.

We don't just have a single RADIUS server, so chances of all of them (in three different datacentres, in three different parts of the country) being "down" are slim to none.

I suspect that from the data the user provided where he is seeing the rate changes on the router itself, that it has started the login process but had a rate change and wasn't able to complete the request, so the router erroneously reports an auth issue.

Matt

-
uno Broadband
t: 0808 221 8642
Official Maidenhead, Milton Keynes & Manchester Speedtest.net Host
  Print Thread

Jump to