General Discussion
  >> General Broadband Chatter


Register (or login) on our website and you will not see this ad.


Pages in this thread: 1 | 2 | 3 | (show all)   Print Thread
Standard User Spacemanc
(learned) Wed 06-Jul-11 17:47:36
Print Post

www.pingtest.net


[link to this post]
 
Hi. I've just had a new broadband connection today. I've been testing my connection on various websites, but I seem to be getting a strange result on pingtest.net. When I select Manchester as the server location (my closest server) I get a often get result of 2% packet loss (probably around 1/3 of tests come back with packet loss on that server). Any other server in the world I get 0% everytime. This makes me think that theres actually a problem with the test server provider rather than my line. Could someone else please try a few tests using the Manchester server, and see if they also get a packet loss result. I also often get a high jitter result on it too. Thanks
Standard User MHC
(legend) Wed 06-Jul-11 18:03:31
Print Post

Re: www.pingtest.net


[re: Spacemanc] [link to this post]
 
No problems pinging the Manchester server - 0% packet loss.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


M H C


taurus excreta cerebrum vincit
Standard User ARD
(knowledge is power) Wed 06-Jul-11 18:45:37
Print Post

Re: www.pingtest.net


[re: Spacemanc] [link to this post]
 
I think there is an issue with the Manchester server (Xilo). Yesterday, the affiliated speedtest.net site recorded my download speeds as circa 2.5 mbps. frown My true speeds from other servers and actual file downloads was above 4.50 mbps. On pingtest.net this evening, the Manchester server records my packet loss as 5-3%. Other servers on the same site record it as 0%. My tests include servers in other areas of the UK also provided by Xilo.


Register (or login) on our website and you will not see this ad.

Standard User uno
(fountain of knowledge) Wed 06-Jul-11 19:28:55
Print Post

Re: www.pingtest.net


[re: ARD] [link to this post]
 
I don't believe there is.

Just checked the last 500 tests, nothing indicating a problem there and two 100 count pings to the machine from different networks and no losses either.

--- man-st-pri ping statistics ---
100 packets transmitted, 100 received, 0% packet loss, time 99000ms


--- man-st-pri ping statistics ---
100 packets transmitted, 100 packets received, 0.0% packet loss


Matt

-
uno Broadband
t: 0808 221 8642
Official Maidenhead, Milton Keynes & Manchester Speedtest.net Host
Standard User Spacemanc
(learned) Wed 06-Jul-11 19:44:39
Print Post

Re: www.pingtest.net


[re: uno] [link to this post]
 
In reply to a post by uno:
I don't believe there is.

Just checked the last 500 tests, nothing indicating a problem there and two 100 count pings to the machine from different networks and no losses either.

Three in a row:
http://www.pingtest.net/result/43165725.png
http://www.pingtest.net/result/43165755.png
http://www.pingtest.net/result/43165777.png

It says the server is hosted by xilo, not uno. Dont know if you're the same company. Theres definitely a problem there. First test tends to be ok - it goes downhill from there.
Standard User XRaySpeX
(knowledge is power) Wed 06-Jul-11 19:45:26
Print Post

Re: www.pingtest.net


[re: Spacemanc] [link to this post]
 
No loss from here!
Date ........................... IP Address ... Server ........ Ping .. Jitter Packet Loss Grade Distance
7/6/2011 6:38 PM GMT 2.26.999.999 Manchester 19 ms 2 ms 0% A (4.39) ~ 150 mi
7/6/2011 6:37 PM GMT 2.26.999.999 Milton Keynes 13 ms 1 ms 0% A (4.40) ~ 50 mi
7/6/2011 6:36 PM GMT 2.26.999.999 Maidenhead 13 ms 0 ms 0% A (4.40) < 50 mi


1999: Freeserve 48K Dial-Up => 2005: Wanadoo 1 Meg BB => 2007: Orange 2 Meg BB => 2008: Orange 8 Meg LLU BB => 2010: Orange 19 Meg Tweaked / 16 Meg Untweaked LLU BB
Standard User uno
(fountain of knowledge) Wed 06-Jul-11 19:45:48
Print Post

Re: www.pingtest.net


[re: Spacemanc] [link to this post]
 
Can't answer for specifics, but out of a rolling 500 there does not appear to be a problem or one that I can see from any tests run.

We're the same people.

Matt

-
uno Broadband
t: 0808 221 8642
Official Maidenhead, Milton Keynes & Manchester Speedtest.net Host
Standard User Spacemanc
(learned) Wed 06-Jul-11 19:49:14
Print Post

Re: www.pingtest.net


[re: uno] [link to this post]
 
So can you see my tests with the packet loss in your logs, or is it saying everyone is 0% ? I only did them a few minutes ago, but its been the same all day.
Standard User uno
(fountain of knowledge) Wed 06-Jul-11 19:51:10
Print Post

Re: www.pingtest.net


[re: Spacemanc] [link to this post]
 
I can see the tests, some will naturally have packet loss, but it is a very small percentage of tests.

Comparing MK and MH, the amount of results with packet loss and jitter is no different.

Matt

-
uno Broadband
t: 0808 221 8642
Official Maidenhead, Milton Keynes & Manchester Speedtest.net Host
Standard User Spacemanc
(learned) Wed 06-Jul-11 20:02:08
Print Post

Re: www.pingtest.net


[re: uno] [link to this post]
 
In reply to a post by uno:
Comparing MK and MH, the amount of results with packet loss and jitter is no different.

Matt


http://www.pingtest.net/result/43166530.png
http://www.pingtest.net/result/43166558.png
http://www.pingtest.net/result/43166597.png

http://www.pingtest.net/result/43166633.png
http://www.pingtest.net/result/43166654.png
http://www.pingtest.net/result/43166683.png

0% everytime on your other servers - and the same all day. I've tried different countries and everything. I only have a problem on the Manchester server which is less than 20 miles away from me - maybe thats a factor? I dont know how these things are routed or how they work! laugh
Pages in this thread: 1 | 2 | 3 | (show all)   Print Thread

Jump to