General Discussion
  >> General Broadband Chatter


Register (or login) on our website and you will not see this ad.


Pages in this thread: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (show all)   Print Thread
Standard User brandscill
(committed) Tue 30-Sep-14 12:02:43
Print Post

Issues connecting with certain sites


[link to this post]
 
Hello

I've posted this issue before in the Post Office forum but I think due to their low user base it didn't gather much attention.

I'm having issues connecting to some sites the main thinkbroadband site being one. Basically it takes ages to load if it does at all and seems to struggle when loading certain site assets (images, stylesheets for example). Other sites that have an issue like this is Facebook which fails to load images mainly and www.ukmail.com which doesn't load at all. Netflix also acts up from time to time.

Anyone got any suggestions on what to try to diagnose the issue? I switched to google DNS but this didn't make a noticeable difference.

Thanks in advance.

BT ADSL 4.7Mbps (Actual)
Administrator MrSaffron
(staff) Tue 30-Sep-14 12:04:07
Print Post

Re: Issues connecting with certain sites


[re: brandscill] [link to this post]
 
If not DNS then MTU try the standard 1458

The author of the above post is a thinkbroadband staff member. It may not constitute an official statement on behalf of thinkbroadband.
Standard User RobertoS
(elder) Tue 30-Sep-14 13:37:31
Print Post

Re: Issues connecting with certain sites


[re: brandscill] [link to this post]
 
Is that 4.7Mbps speed in your sig correct, given the sync estimate for your postcode is 1-3.5Mbps, or is it from a previous address? It's also possible this checker will give a better figure, as postcode checkers are unreliable.

Are you able to get your router stats? If not, please could you run the BT Wholesale Performance Test, ignoring all the red instructions, then on the initial results page click the Further Diagnostics button.

Then copy and paste the contents of the down and up results text boxes.

I think we will find you are simply suffering from the very poor TalkTalk, (the Post Office's network provider), provision on BT Wholesale services. In other words, you probably made a bad move.

My broadband basic info/help site - www.robertos.me.uk | Domains,site and mail hosting - Tsohost.
Connection - Plusnet UnLim Fibre (FTTC). Sync ~ 56.6/14.1Mbps @ 600m. - BQM

"Angels can fly because they can take themselves lightly." - G K Chesterton.


Register (or login) on our website and you will not see this ad.

Standard User XRaySpeX
(eat-sleep-adslguide) Tue 30-Sep-14 15:15:32
Print Post

Re: Issues connecting with certain sites


[re: brandscill] [link to this post]
 
Can you load www.ukmail.com, e.g., using its IP directly, http://80.193.64.202?

1999: Freeserve 48K Dial-Up => 2005: Wanadoo 1 Meg BB => 2007: Orange 2 Meg BB => 2008: Orange 8 Meg LLU => 2010: Orange 16 Meg LLU => 2011: Orange 20 Meg WBC
Standard User brandscill
(committed) Tue 30-Sep-14 16:13:47
Print Post

Re: Issues connecting with certain sites


[re: RobertoS] [link to this post]
 
Hi Roberto,

The speed is more like 3.8mbps now. 4.7 was what I had with BT after the first 10 days but then their extremely poor service degraded to 2.5 average and 3.2 at best about a week later). I updated my sig after that post so I guess that's why it's not showing.

I'll run those tests tonight when I get home from work, so far the Post Office has been better than BT in that it actually works so... it's some improvement.

Post Office ADSL 3.8mbps

Edited by brandscill (Tue 30-Sep-14 16:15:18)

Standard User brandscill
(committed) Tue 30-Sep-14 18:08:31
Print Post

Re: Issues connecting with certain sites


[re: RobertoS] [link to this post]
 
Okay router stats

Link Information

Uptime: 0 days, 21:03:44

DSL Type: ITU-T G.992.1

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 448 / 4.864

Data Transferred (Sent/Received) [MB/GB]: 215,70 / 1,61

Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,4 / 19,4

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 30,0 / 49,0

SN Margin (Up/Down) [dB]: 23,0 / 7,7

System Vendor ID (Local/Remote): TMMB / ----

Chipset Vendor ID (Local/Remote): BDCM / TSTC

Loss of Framing (Local/Remote): 0 / -

Loss of Signal (Local/Remote): 0 / -

Loss of Power (Local/Remote): 0 / -

Loss of Link (Remote): -

Error Seconds (Local/Remote): 334 / -

FEC Errors (Up/Down): 5 / 3.038.397

CRC Errors (Up/Down): 4 / 460

HEC Errors (Up/Down): - / 460 / 1.861

BT Wholesale results

Can't get further diagnostics to work but 4.04mbps on down speed

The estimate for my number is 0.75 to 2.5

Post Office ADSL 3.8mbps
Standard User brandscill
(committed) Tue 30-Sep-14 18:09:09
Print Post

Re: Issues connecting with certain sites


[re: XRaySpeX] [link to this post]
 
IP doesn't work either. It's odd because if I do a ping on the address it returns the IP but all requests time out.

Post Office ADSL 3.8mbps
Standard User XRaySpeX
(eat-sleep-adslguide) Tue 30-Sep-14 18:45:50
Print Post

Re: Issues connecting with certain sites


[re: brandscill] [link to this post]
 
Try a tracert on that addy and see if where it tails out gives any clue. Post the route so we can do a comparison.

1999: Freeserve 48K Dial-Up => 2005: Wanadoo 1 Meg BB => 2007: Orange 2 Meg BB => 2008: Orange 8 Meg LLU => 2010: Orange 16 Meg LLU => 2011: Orange 20 Meg WBC
Standard User brandscill
(committed) Tue 30-Sep-14 18:48:16
Print Post

Re: Issues connecting with certain sites


[re: XRaySpeX] [link to this post]
 
Traceroute

traceroute to 80.193.64.202 (80.193.64.202), 64 hops max, 52 byte packets
1 192.168.1.1 (192.168.1.1) 3.565 ms 0.829 ms 0.618 ms
2 88-144-248-1.host.pobb.as13285.net (88.144.248.1) 295.228 ms 28.890 ms 27.746 ms
3 host-78-151-238-223.as13285.net (78.151.238.223) 28.306 ms 27.753 ms 27.857 ms
4 host-78-151-238-218.as13285.net (78.151.238.218) 29.750 ms
host-78-151-238-202.as13285.net (78.151.238.202) 29.784 ms
host-78-151-238-198.as13285.net (78.151.238.198) 34.774 ms
5 host-78-144-1-24.as13285.net (78.144.1.24) 307.101 ms
host-78-144-1-12.as13285.net (78.144.1.12) 30.085 ms
host-78-144-1-16.as13285.net (78.144.1.16) 31.450 ms
6 host-78-144-10-225.as13285.net (78.144.10.225) 28.351 ms
host-78-144-10-231.as13285.net (78.144.10.231) 30.433 ms
host-78-144-1-20.as13285.net (78.144.1.20) 29.202 ms
7 host-78-144-10-227.as13285.net (78.144.10.227) 29.795 ms
virgin-media-pp-the.as13285.net (78.144.3.66) 29.424 ms
host-78-144-10-219.as13285.net (78.144.10.219) 30.383 ms
8 nrth-bb-1b-ae7-0.network.virginmedia.net (62.253.174.17) 35.640 ms
virgin-media-pp-the.as13285.net (78.144.3.66) 30.919 ms 29.202 ms
9 nrth-bb-1b-ae7-0.network.virginmedia.net (62.253.174.17) 30.913 ms
nrth-bb-2a-ae2-0.network.virginmedia.net (62.254.42.129) 44.991 ms
nrth-bb-1b-ae7-0.network.virginmedia.net (62.253.174.17) 31.880 ms
10 brhm-bb-2a-ae4-0.network.virginmedia.net (62.254.42.45) 33.721 ms 34.822 ms 34.110 ms
11 manc-bb-2a-ae1-0.network.virginmedia.net (62.254.42.50) 35.184 ms
brhm-bb-2a-ae4-0.network.virginmedia.net (62.254.42.45) 34.410 ms 55.501 ms
12 manc-bb-1c-ae2-0.network.virginmedia.net (62.254.42.114) 45.895 ms
manc-bb-2a-ae1-0.network.virginmedia.net (62.254.42.50) 37.180 ms 34.466 ms
13 manc-bb-1c-ae2-0.network.virginmedia.net (62.254.42.114) 34.574 ms 35.272 ms
perr-core-2a-ae0-0.network.virginmedia.net (62.255.149.66) 37.066 ms
14 perr-core-2a-ae0-0.network.virginmedia.net (62.255.149.66) 37.242 ms 37.275 ms 37.611 ms
15 perr-pe-2-ge500.network.virginmedia.net (80.1.69.178) 38.764 ms 38.136 ms 37.763 ms
16 * * *
17 * *

Times out just after that it seems.

Post Office ADSL 4mbps
Standard User XRaySpeX
(eat-sleep-adslguide) Tue 30-Sep-14 19:07:18
Print Post

Re: Issues connecting with certain sites


[re: brandscill] [link to this post]
 
Nowt there! Mine times out at same node in 12 steps in 18 ms.

Never goes thro' as13285.net tho'.

1999: Freeserve 48K Dial-Up => 2005: Wanadoo 1 Meg BB => 2007: Orange 2 Meg BB => 2008: Orange 8 Meg LLU => 2010: Orange 16 Meg LLU => 2011: Orange 20 Meg WBC

Edited by XRaySpeX (Tue 30-Sep-14 19:09:53)

Pages in this thread: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (show all)   Print Thread

Jump to