Technical Discussion
  >> Hardware Issues


Register (or login) on our website and you will not see this ad.


  Print Thread
Standard User Banger
(eat-sleep-adslguide) Wed 21-Mar-12 21:21:39
Print Post

Bad sector


[link to this post]
 
Secondary hard disk came back with a bad sector today that seatools could not recover. Drive has 4 partitions of which errors seem to be in the first logical drive. Did a 2% erase with seatools and drive is now accessible again. Am using Partition find and mount to get remaining data off onto other drives. It's a seagate drive 500 gb I bought as a pair. C drive has passed long test so assuming thats ok. After I get the data off should I full wipe then do a long test to see if the unrecoverable bad sectors have been remapped? Slow going getting the data tho could be at this all night.

Tim
www.vivaciti.net & freenetname
Billion 7800 on 24 Meg Variety LLU
My Broadband Speed Test
Standard User Pipexer
(eat-sleep-adslguide) Wed 21-Mar-12 22:38:32
Print Post

Re: Bad sector


[re: Banger] [link to this post]
 
Bin it

______________
Zen 8000 Pro
Standard User philippercival
(committed) Wed 21-Mar-12 22:53:56
Print Post

Re: Bad sector


[re: Pipexer] [link to this post]
 
Agreed one they start being dodgy .........

You mentioned an all night task to recover the data, cost your time, then look at the cost of a 1TB replacement, to stop it happening again in a couple of months.


Register (or login) on our website and you will not see this ad.

Standard User Banger
(eat-sleep-adslguide) Thu 22-Mar-12 02:20:53
Print Post

Re: Bad sector


[re: philippercival] [link to this post]
 
Gave up trying to recover from disk it was taking too long so wiped and tested. 44 bad sectors in on go so just restored from a back up. Might go for a hitachi next time.

Ordered a Hitachi which cost as much as two seagate drives of same size 2 years ago.

Tim
www.vivaciti.net & freenetname
Billion 7800 on 24 Meg Variety LLU
My Broadband Speed Test

Edited by Banger (Thu 22-Mar-12 02:34:17)

Standard User Banger
(eat-sleep-adslguide) Thu 22-Mar-12 20:18:50
Print Post

Re: Bad sector


[re: philippercival] [link to this post]
 
Well I have run a surface scan after doing a full erase and the drive seems fine. Smart was never tripped, hopefully the hitachi will turn up friday.

Tim
www.vivaciti.net & freenetname
Billion 7800 on 24 Meg Variety LLU
My Broadband Speed Test
Standard User Banger
(eat-sleep-adslguide) Fri 23-Mar-12 10:49:24
Print Post

Re: Bad sector


[re: Banger] [link to this post]
 
Hitachi fitted and formatting.

Tim
www.vivaciti.net & freenetname
Billion 7800 on 24 Meg Variety LLU
My Broadband Speed Test
  Print Thread

Jump to