Technical Discussion
  >> Home Networking, Internet Connection Sharing, etc.


Register (or login) on our website and you will not see this ad.


  Print Thread
Standard User pgerrish
(member) Sun 13-Feb-11 17:51:15
Print Post

Buffalo WHR-G300N- ref to N in the firmware?


[link to this post]
 
If anybody has a Buffalo WHR-G300N (V1 not V2 and not the –HP- version) do they see any reference is the setup for Firmware Version 1.60 or 1.65 (the latest) to Wireless N Mode or only to G.

Just taken delivery of refurbished model (from BroadbandBuyer) and using it as a Access Point in distant part of house(connected via PowerlIne adaptors) to supplement a Linksys WAG200G Wireless G main router. Works fine but in the web accessed setup does not refer to Wireless N (says it is N on box and in the specification) – only refers to Wireless G. Most of the devices that connect to it show it as Wireless G (even though the two laptops have Wireless N adaptors). However one laptop has the Intel Wireless chip and the Intel widget that shows the properties for the network shows correctly 2 access points (against the Linksys it shows G and against the Buffalo it shows G and N).

Does anybody have a WHR-G300N and if so
1. Do they see any reference to Wireless N in the setup/configuration?
2. Is it acting as Wireless N in this is what connected devices show or do they just show G.

thanks

Paul
Sheffield UK
-------------------------------
Zen 8000 Active + Linksys WAG200G
Standard User uno
(fountain of knowledge) Sun 13-Feb-11 18:08:52
Print Post

Re: Buffalo WHR-G300N- ref to N in the firmware?


[re: pgerrish] [link to this post]
 
1) Yes...

http://scrn.in/m/db41f2ca7e931f83e8029e64bac354b2.png

2) They'd show N smile

http://scrn.in/m/e8c11bdb51629f7fa483ad5354830480.png

Ver.1.82 on the one I have access too but cannot check if V1 or V2 as it is at the parents house on a VPN. Diag shows R1, which could be revision 1?.

Matt

-
uno Broadband
t: 0808 221 8642
Official Maidenhead, Milton Keynes & Manchester Speedtest.net Host

Edited by uno (Sun 13-Feb-11 18:10:43)

Standard User pgerrish
(member) Sun 13-Feb-11 22:24:51
Print Post

Re: Buffalo WHR-G300N- ref to N in the firmware?


[re: uno] [link to this post]
 
Many thanks. If this is Firnware 1.85 that looks like it is WHR-G300NV2 as 1.65 is latest for V1.
Your images are different. Here are mine that only refer to Wireless G
Wireless Screen
Setup Screen
Diagnostic Screen

As you can see above - no Wireless N - BUT here in the Intel Wireless Widget of the laptop the two access points for the same network can be seen . Overall it is labelled G but the one on channel 1 (the G300N) has a "n" against it and the connection speed is rated at 117Mbs (at the time the laptio was near the G300N).

So is the G300N working as a N but just not displaying it?

Paul
Sheffield UK
-------------------------------
Zen 8000 Active + Linksys WAG200G


Register (or login) on our website and you will not see this ad.

Standard User pgerrish
(member) Mon 14-Feb-11 08:32:52
Print Post

Re: Buffalo WHR-G300N- ref to N in the firmware?


[re: uno] [link to this post]
 
Thanks - your screen shots were very helpful- found a single reference to 802.11n in the Firmware (1.65 for V1) - in the Client Monitor (whihc I ahd not seen) under Diagnostic.have connected 2 clients and says 802.11n - Screen shot here says it is enabled

Paul
Sheffield UK
-------------------------------
Zen 8000 Active + Linksys WAG200G

Edited by pgerrish (Mon 14-Feb-11 08:59:04)

  Print Thread

Jump to