User comments on ISPs
  >> PlusNet plc


Register (or login) on our website and you will not see this ad.


  Print Thread
Standard User Oldjim
(fountain of knowledge) Mon 19-Nov-12 10:06:18
Print Post

Is there a major problem with Plusnet servers


[link to this post]
 
Suddenly I can't access the Plusnet site, forums, email and Usergroup forums but checking with http://downforeveryoneorjustme.com/ it is OK

Edited by Oldjim (Mon 19-Nov-12 10:08:26)

ISP Representative chrisparr
(isp) Mon 19-Nov-12 10:07:31
Print Post

Re: Is there a major problem with Plusnet servers


[re: Oldjim] [link to this post]
 
All working fine from here and via remote desktop connections Jim.

Chris Parr
Plusnet Support Team
Service Status :: RSS :: Email
The above post has been made by an ISP REPRESENTATIVE (although not necessarily the ISP being discussed in the post).
Standard User Oldjim
(fountain of knowledge) Mon 19-Nov-12 10:18:42
Print Post

Re: Is there a major problem with Plusnet servers


[re: chrisparr] [link to this post]
 
Something odd here - changing the DNS servers to Plusnet and I couldn't get any site
Changed back to 8.8.8.8 and I could get all sites except Plusnet related ones then Windows 7 showed internet access lost (XP computer seemed to be OK) then it all came back


Register (or login) on our website and you will not see this ad.

ISP Representative chrisparr
(isp) Mon 19-Nov-12 10:19:04
Print Post

Re: Is there a major problem with Plusnet servers


[re: chrisparr] [link to this post]
 
We've seen some dropped sessions on a couple of gateways that may be causing connection issues. We're looking further into it.

Chris Parr
Plusnet Support Team
Service Status :: RSS :: Email
The above post has been made by an ISP REPRESENTATIVE (although not necessarily the ISP being discussed in the post).
Standard User Oldjim
(fountain of knowledge) Mon 19-Nov-12 10:35:42
Print Post

Re: Is there a major problem with Plusnet servers


[re: chrisparr] [link to this post]
 
From router log - note that this started after I reported the problem
Mon, 2012-11-19 10:13:10 - LCP down.
Mon, 2012-11-19 10:13:12 - Initialize LCP.
Mon, 2012-11-19 10:13:12 - LCP is allowed to come up.
Mon, 2012-11-19 10:14:12 - Initialize LCP.
Mon, 2012-11-19 10:14:12 - LCP is allowed to come up.
Mon, 2012-11-19 10:14:13 - CHAP authentication success
Mon, 2012-11-19 10:14:22 - LCP down.
Mon, 2012-11-19 10:14:24 - Initialize LCP.
Mon, 2012-11-19 10:14:24 - LCP is allowed to come up.
Mon, 2012-11-19 10:14:27 - CHAP authentication success

Edited by Oldjim (Mon 19-Nov-12 10:39:38)

ISP Representative chrispurvey
(isp) Mon 19-Nov-12 10:39:29
Print Post

Re: Is there a major problem with Plusnet servers


[re: Oldjim] [link to this post]
 
Hi all,

We've raised a problem(73411) and posted a service status.

If you are having trouble either browsing websites or connecting then try logging into your router and disconnecting and then connect.

I'll post an update as soon as we have one.

Chris Purvey
Plusnet Support Team
Service Status :: RSS :: Email

Edited by chrispurvey (Mon 19-Nov-12 10:41:47)

The above post has been made by an ISP REPRESENTATIVE (although not necessarily the ISP being discussed in the post).
ISP Representative chrispurvey
(isp) Tue 20-Nov-12 16:19:46
Print Post

Re: Is there a major problem with Plusnet servers


[re: chrispurvey] [link to this post]
 
We had an issue with one a couple of our edge routers that affected some customers access getting online or browsing internet content.

This was resolved yesterday afternoon and all should now be fine, updated service status was also posted

Chris Purvey
Plusnet Support Team
Service Status :: RSS :: Email
The above post has been made by an ISP REPRESENTATIVE (although not necessarily the ISP being discussed in the post).
Standard User ultra
(experienced) Tue 20-Nov-12 20:16:46
Print Post

Re: Is there a major problem with Plusnet servers


[re: Oldjim] [link to this post]
 
I don't trust more recent versions of Windows (any since XP) to be honest when they suggest internet access is 'down'. I'm fairly sure the 'test' such as it is, is to attempt to do DNS checks so if there's some minor problem (timeout, or whatever) then Windows reports 'no connection'.

They have added 'bells and whistles' but that one really doesn't seem reliable enough as a 'test'.

---

If you run a business, have a second ISP and backup web hosting...

1996? Enterprise (IoM 0345) + Clara.net
1998? Clara.net + Freeserve

2000 Freeserve 500kbps (+ Clara dial-up + Clara USENET/Mail)
2002 ? Eclipse 500 kbps + FS
2003 ? UKFSN 1000 kbps + Eclipse
2005 ? PlusNet 8 Mbps+ Eclipse
moved home - used office BB
2008 Three dongle at home
2010 PlusNet 2 Mbps + Three dongle
2012 PN 10 Mbps + Three (ZTE 802.11 router) + Three mobile (802.11 hotspot)
2013 PN 30? Mbps + VM 30+? Mbps + Three mobile
Standard User hk11
(fountain of knowledge) Wed 21-Nov-12 03:34:40
Print Post

Re: Is there a major problem with Plusnet servers


[re: Oldjim] [link to this post]
 
I've had more drops than normal over the last few days, but still able to access most sites when my connection comes back up.

There's been a lot of hacking to forums lately and some sites I use are down, but I don't think Plusnet has been affected.

---
Keef- Dartford Kent UK - Plusnet via Siemens Gigaset SE587
My Broadband Speed Test
Previously - Virgin/NTL/Bell Cable, Crosswinds, IC24, FreeOnlineNet, X-Stream,
Totalise, Freeserve, Force9, TescoNet, AOL, Freenetname, Pipex, E7
===========
  Print Thread

Jump to