User comments on ISPs
  >> PlusNet plc


Register (or login) on our website and you will not see this ad.


Pages in this thread: 1 | 2 | (show all)   Print Thread
Standard User TAZZ69
(learned) Thu 01-May-14 12:18:56
Print Post

Strange fibre speedtest result


[link to this post]
 
Any idea why http://www.thinkbroadband.com/speedtest/results.html... would show only 11Mbps avg on x1 download but 33Mbps on x6 download just started doing this in the last 2 weeks (done 4 tests wit hsame results) but 3 weeks ago both results were about the same and have been for the last year, am on a 40Mbps connection.
Is this a fault with my connection or with the thinkbroadband tester or something plusnet has put in place recently.
Don't want to raise a ticket if it's a tester fault, just never seen this before
Thanks

Essentials Fibre on PlusNet
Customer since 2003 - Dial up - ADSL - Fibre
Standard User adslmax
(knowledge is power) Thu 01-May-14 12:28:12
Print Post

Re: Strange fibre speedtest result


[re: TAZZ69] [link to this post]
 
40ms ping - I would get that ping sorted out!
Standard User AndrewW
(member) Thu 01-May-14 12:58:21
Print Post

Re: Strange fibre speedtest result


[re: TAZZ69] [link to this post]
 
This difference can be down to how much the serverers providing the service or you pc can handle per connection.
Has anything changed?
Have you tried multiple speed test sites or servers which you connect to?

Pipex(dial up => adsl) => Nildram => Zen

Visit my IT Blog Lets Blog about IT


Register (or login) on our website and you will not see this ad.

ISP Representative thatadamwalker
(isp) Thu 01-May-14 13:59:20
Print Post

Re: Strange fibre speedtest result


[re: TAZZ69] [link to this post]
 
Hi,

Bearing in mind using a connection (even just refreshing a page) while performing speed tests can skew the results. I've obviously no idea if that's something you were doing but it's worth considering .

Otherwise do feel free to drop me a PM with your username and I'll look into this for you.

Adam

Adam Walker
Plusnet Support Team
Service Status :: RSS :: Email
The above post has been made by an ISP REPRESENTATIVE (although not necessarily the ISP being discussed in the post).
Standard User Tam
(eat-sleep-adslguide) Thu 01-May-14 14:40:08
Print Post

Re: Strange fibre speedtest result


[re: TAZZ69] [link to this post]
 
Possibly be congestion, either at the exchange or at the ISP.

Try different times of the day,

Alternatively - are you testing via wireless? I've see that show similar results previously.

Tam

Powered By PlusNet (again!) FTTC @ 78Mpbs smile
Standard User RobertoS
(sensei) Thu 01-May-14 23:18:53
Print Post

Re: Strange fibre speedtest result


[re: TAZZ69] [link to this post]
 
Have you possibly changed gateway? That often happens when you disconnect and reconnect. A couple of them do seem to get congested now and then, unless the cause is several very heavy users happening to end up on the same one at the same time.

Gateway checker.

My broadband basic info/help site - www.robertos.me.uk | Domains,site and mail hosting - Tsohost.
Connection - Plusnet UnLim Fibre (FTTC). Sync ~ 58.7/14.6Mbps @ 600m. - BQM

"Where talent is a dwarf, self-esteem is a giant." - Jean-Antoine Petit-Senn.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Allergy information: This post was manufactured in an environment where nuts are present. It may include traces of understatement, litotes and humour.
Standard User TAZZ69
(learned) Sat 03-May-14 00:57:55
Print Post

Re: Strange fibre speedtest result


[re: thatadamwalker] [link to this post]
 
Thanks for the replies guys been on a week of night shift so sorry for the slow reply.

Adam know better than to do anything else with the connection when running a speed test but you have to ask will pm you my username to see if there is a problem

Adslmax no idea how to sort the ping thought it was slightly slower on fibre anyway

AndrewW nothing changed

Tam using cable and switch off wireless on laptop when doing a speed test

Latest results tonight old desktop machine thought i would try another computer to see if it made a differance
laptop 1st test

laptop 2nd test

so on the 3rd test am getting the sort of result I would expect

have uploaded a pdf of some of my previous results from the end of last year tend to only do one once a month or so so you can see the results i normally get which are quite consistent up until now previous results

Thanks for taking the time to look at my problem guys

Essentials Fibre on PlusNet
Customer since 2003 - Dial up - ADSL - Fibre
Standard User RobertoS
(sensei) Sat 03-May-14 08:41:20
Print Post

Re: Strange fibre speedtest result


[re: TAZZ69] [link to this post]
 
Do a speed rest, then check the gateway as I suggested, then close the PPP session for 5 minutes and reconnect. See if the gateway has changed and how a speed test looks then.

My broadband basic info/help site - www.robertos.me.uk | Domains,site and mail hosting - Tsohost.
Connection - Plusnet UnLim Fibre (FTTC). Sync ~ 58.7/14.6Mbps @ 600m. - BQM

"Where talent is a dwarf, self-esteem is a giant." - Jean-Antoine Petit-Senn.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Allergy information: This post was manufactured in an environment where nuts are present. It may include traces of understatement, litotes and humour.
Standard User TAZZ69
(learned) Sun 04-May-14 20:02:14
Print Post

Re: Strange fibre speedtest result


[re: RobertoS] [link to this post]
 
Ok did a speed test via pcl-ag07 1st test

Second test via ptw-ag04 2nd result

Hugely different results
Still not what I would expect which is both tests to give almost the same reading but much better.
Maybe it's a plusnet problem with congestion

also did this test on my old box using lubuntu to make sure it's not a windows thing

Essentials Fibre on PlusNet
Customer since 2003 - Dial up - ADSL - Fibre
Standard User TAZZ69
(learned) Sun 11-May-14 22:04:27
Print Post

Re: Strange fibre speedtest result


[re: TAZZ69] [link to this post]
 
Seems to be all sorted now latest test

Thanks for the comments guys

Essentials Fibre on PlusNet
Customer since 2003 - Dial up - ADSL - Fibre
Pages in this thread: 1 | 2 | (show all)   Print Thread

Jump to