User comments on ISPs
  >> PlusNet plc


Register (or login) on our website and you will not see this ad.


Pages in this thread: 1 | 2 | (show all)   Print Thread
Standard User wingco1
(legend) Mon 08-Dec-14 11:24:01
Print Post

Sending mail problem


[link to this post]
 
Subject 'This one received also', Account: ***********, Server: 'relay.plus.net', Protocol: SMTP, Server Response: '552 QzFZ1p0052TW3YY01zFbgA message rejected due to spam or virus. If you believe this is in error please login to your portal or contact your ISP support team.', Port: 25, Secure(SSL): No, Server Error: 552, Error Number: 0x800CCC6D.

I received this error message when replying to an incoming mail. Creating a new mail message with the same recipient sends OK.

The incoming mail has "SPAM" inserted in the subject field. No idea where this is being added.

Standard User Oldjim
(knowledge is power) Mon 08-Dec-14 11:57:27
Print Post

Re: Sending mail problem


[re: wingco1] [link to this post]
 
https://portal.plus.net/my.html?action=myemail&s=1&r...
Click on Manage my mail
Click on Spam

The reason you couldn't reply is that is seen as spam - I assume that when replying you retained the original message

Edited by Oldjim (Mon 08-Dec-14 11:59:34)

Standard User wingco1
(legend) Mon 08-Dec-14 12:07:20
Print Post

Re: Sending mail problem


[re: Oldjim] [link to this post]
 
I assume that when replying you retained the original message
That's correct. I've changed my email settings. Not sure if it will work as the account I use to send isn't a PN account. Thanks for your reply.


Register (or login) on our website and you will not see this ad.

Standard User Oldjim
(knowledge is power) Mon 08-Dec-14 12:13:48
Print Post

Re: Sending mail problem


[re: wingco1] [link to this post]
 
The check isn't related to the account you use but to the server you are sending it via which I assume in this case is relay.plus.net
Standard User wingco1
(legend) Mon 08-Dec-14 12:42:32
Print Post

Re: Sending mail problem


[re: Oldjim] [link to this post]
 
Thanks for that. Yes I'm using relay.plus.net. Does that suggest that the receiving server is rejecting the message because of relay.plus.net?

If so who should I notify?

Using a different smtp server doesn't have any problems sending to the same receiving server/recipient.

Standard User Oldjim
(knowledge is power) Mon 08-Dec-14 12:44:01
Print Post

Re: Sending mail problem


[re: wingco1] [link to this post]
 
No it is the Plusnet server which is rejecting it
Standard User wingco1
(legend) Mon 08-Dec-14 13:31:32
Print Post

Re: Sending mail problem


[re: Oldjim] [link to this post]
 
Is there some way of marking it "non spam" so relay.plus.net will send the messages to this particular recipient?

Standard User Oldjim
(knowledge is power) Mon 08-Dec-14 13:46:22
Print Post

Re: Sending mail problem


[re: wingco1] [link to this post]
 
Not as far as I am aware except by editing the original post and possible removing the Spam part in the title
Standard User RobertoS
(elder) Mon 08-Dec-14 13:53:41
Print Post

Re: Sending mail problem


[re: wingco1] [link to this post]
 
Why continue using the Plusnet relay?

My broadband basic info/help site - www.robertos.me.uk | Domains,site and mail hosting - Tsohost.
Connection - Plusnet UnLim Fibre (FTTC). Sync ~ 56.4/14.5Mbps @ 600m. - IPv4BQM IPv6BQM

"Angels can fly because they can take themselves lightly." - G K Chesterton.
Standard User wingco1
(legend) Mon 08-Dec-14 17:47:38
Print Post

Re: Sending mail problem


[re: Oldjim] [link to this post]
 
Thanks for your help Jim.

Pages in this thread: 1 | 2 | (show all)   Print Thread

Jump to