User comments on ISPs
  >> PlusNet plc


Register (or login) on our website and you will not see this ad.


Pages in this thread: 1 | 2 | (show all)   Print Thread
Standard User Tam
(eat-sleep-adslguide) Thu 22-Sep-16 16:50:43
Print Post

Technicolor TG582n & Windows 10


[link to this post]
 
Just had an interesting chat with a friend.

Appears there is a known fault with the PlusNet supplied Technicolor TG582n routers when using windows 10 PC's.

Basically DNS stops working resulting in all addresses being looked up as 198.18.1.x

PlusNet admit there is a fault, PlusNet know they cannot fix it..


Yet refuse to replace the routers, forcing people to sign new contracts to replace the router or make them pay £50 for a replacement.

Guessing people just cancel and go elsewhere ... seems a weird scenario they are putting people in.

Tam

Powered By PlusNet (again!) FTTC @ 78Mpbs smile
Standard User BatBoy
(sensei) Thu 22-Sep-16 16:52:38
Print Post

Re: Technicolor TG582n & Windows 10


[re: Tam] [link to this post]
 
or buy one off ebay for 10-20£
Standard User Tam
(eat-sleep-adslguide) Thu 22-Sep-16 16:56:57
Print Post

Re: Technicolor TG582n & Windows 10


[re: BatBoy] [link to this post]
 
Yes, but all costs the end user money for something the ISP knows they have supplied and knows is faulty.

They'll still happily take £17 a month of you for a service which no longer works... and to make it work means spending your own money or committing to a new 24 month contract.

For a end user it makes it easier to just move to another supplier on a deal at £15 a month for a year and get a new router with the move.

Tam

Powered By PlusNet (again!) FTTC @ 78Mpbs smile


Register (or login) on our website and you will not see this ad.

Administrator MrSaffron
(staff) Thu 22-Sep-16 17:41:17
Print Post

Re: Technicolor TG582n & Windows 10


[re: Tam] [link to this post]
 
Does not setting Google DNS 8.8.8.8 as the primary on the PC not fix it?

Given the number of things Windows 10 is alleged to have broken, maybe Microsoft has to provide the solution.

The author of the above post is a thinkbroadband staff member. It may not constitute an official statement on behalf of thinkbroadband.
Standard User Oldjim
(knowledge is power) Thu 22-Sep-16 18:08:51
Print Post

Re: Technicolor TG582n & Windows 10


[re: MrSaffron] [link to this post]
 
equally does setting the DNS servers in the router manually instead of automatically fix it
Standard User ffox
(committed) Thu 22-Sep-16 19:29:05
Print Post

Re: Technicolor TG582n & Windows 10


[re: Tam] [link to this post]
 
I've got a TG582n and am running Windows 10. There have been no problems with the initial Windows 10 nor with the Anniversary version. Everything works OK with DNS servers in the router and from the PC. (The router GUI displays the Plusnet servers. I haven't bothered changing them manually, which requires a telnet session.)

Plusnet Unlimited Fibre Technicolor TG582n , St Ives Cambs (EMSTIVE)
Standard User Tam
(eat-sleep-adslguide) Thu 22-Sep-16 19:34:45
Print Post

Re: Technicolor TG582n & Windows 10


[re: MrSaffron] [link to this post]
 
Setting them to 8.8.8.8 does resolve it yes, although then you are telling google everything you do .... but that is a different conversation all together.

Problem is though when you go to a different network (say your work network with internal DNS servers) then you have to switch back..

Tam

Powered By PlusNet (again!) FTTC @ 78Mpbs smile
Standard User Tam
(eat-sleep-adslguide) Thu 22-Sep-16 19:36:22
Print Post

Re: Technicolor TG582n & Windows 10


[re: ffox] [link to this post]
 
I can replicate the issue at their house on 3 different W10 laptops.

It breaks within 30 seconds of being connected, so it seems it may be limited to specific versions of that model then if you are OK

Tam

Powered By PlusNet (again!) FTTC @ 78Mpbs smile
Standard User Oldjim
(knowledge is power) Thu 22-Sep-16 21:25:23
Print Post

Re: Technicolor TG582n & Windows 10


[re: Tam] [link to this post]
 
could it be firmware related - this gives the options http://products.plus-payh.co.uk/firmware/
Standard User jchamier
(eat-sleep-adslguide) Thu 22-Sep-16 22:36:30
Print Post

Re: Technicolor TG582n & Windows 10


[re: Tam] [link to this post]
 
In reply to a post by Tam:
I can replicate the issue at their house on 3 different W10 laptops.

By chance do these W10 laptops all use the same security software product?

plusnet unlimited fibre 80/20 since 2 Jun 14 - Sync as of 7th Aug 16: 55,355/10,291 kbps with G.INP
17 years of UK broadband since 1999 ntl:cable modem trial -Router: Asus RT-AC68U with HG612 - BQM
Pages in this thread: 1 | 2 | (show all)   Print Thread

Jump to