Technical Discussion
  >> Technical Issues


Register (or login) on our website and you will not see this ad.


  Print Thread
Standard User Sandgrounder
(knowledge is power) Sat 10-Nov-12 19:55:15
Print Post

Packet loss explanation, please.


[link to this post]
 
Both of my ADSL connections have recently started giving problems after many years of good service.

This is a typical graph from one of the connections:-
http://www.thinkbroadband.com/ping/share-thumb/d784d...

I can not see an example like this in the FAQ. Can anybody point me in the right direction to look for the cause. Rebooting the router seems to put things right for a short while (as can be seen by the re-boot about 20 minutes ago, which stopped the packet loss).



Line One:- Zen - DrayTek Vigor 2600VG
Line Two:- EntaNet (Aquiss) - DrayTek Vigor 2600
Administrator MrSaffron
(staff) Sat 10-Nov-12 22:22:29
Print Post

Re: Packet loss explanation, please.


[re: Sandgrounder] [link to this post]
 
Looked at the noise margins in the router, to see if its dropping to a low value, and the resync improves things for a while?

Andrew Ferguson, andrew@thinkbroadband.com
www.thinkbroadband.com - formerly known as ADSLguide.org.uk
The author of the above post is a thinkbroadband staff member. It may not constitute an official statement on behalf of thinkbroadband.
Standard User Sandgrounder
(knowledge is power) Sat 10-Nov-12 23:49:37
Print Post

Re: Packet loss explanation, please.


[re: MrSaffron] [link to this post]
 
Noise Margin has been fairly constant at 6.0 over a long number of years.

Not noticed if it has changed when I get the red graphs ....
.... but I will check next time I see red..



Line One:- Zen - DrayTek Vigor 2600VG
Line Two:- EntaNet (Aquiss) - DrayTek Vigor 2600


Register (or login) on our website and you will not see this ad.

  Print Thread

Jump to