Technical Discussion
  >> Technical Issues


Register (or login) on our website and you will not see this ad.


  Print Thread
Standard User 4M2
(knowledge is power) Fri 01-Nov-13 10:21:57
Print Post

Where have my tones gone?


[link to this post]
 
On ADSL2+ my downstream tones where up to ~448 since a FTTC cabinet was enabled ADSL2+ tones are only up to ~357, is the high frequency cut off due to vdsl on adjacent copper pairs or a coincidence? Sync's and SNRM's remain fine though with very few tone gapssmile

Edited by 4M2 (Fri 01-Nov-13 10:23:18)

Administrator MrSaffron
(staff) Fri 01-Nov-13 10:28:07
Print Post

Re: Where have my tones gone?


[re: 4M2] [link to this post]
 
ADSL2+ has no changes, but it may be some crosstalk. VDSL2 in UK is power managed to reduce this effect, i.e. if there was no ADSL2+ it could run even faster

Andrew Ferguson, andrew@thinkbroadband.com
www.thinkbroadband.com - formerly known as ADSLguide.org.uk
The author of the above post is a thinkbroadband staff member. It may not constitute an official statement on behalf of thinkbroadband.
Standard User 4M2
(knowledge is power) Fri 01-Nov-13 10:33:55
Print Post

Re: Where have my tones gone?


[re: MrSaffron] [link to this post]
 
In reply to a post by MrSaffron:
ADSL2+ has no changes, but it may be some crosstalk. VDSL2 in UK is power managed to reduce this effect, i.e. if there was no ADSL2+ it could run even faster


Yes, my suspicion was crosstalk from vdsl - sync remains very good at ~13000Kbps on a 37dB attenuation but FEC's have increased a fair bit...

Edit: downstream SNRM has remained steady at exacty 6dB for the past 1 hour 20 minutes according to Router Stats Lite.

Edited by 4M2 (Fri 01-Nov-13 12:39:44)


Register (or login) on our website and you will not see this ad.

Standard User 4M2
(knowledge is power) Sat 02-Nov-13 11:27:53
Print Post

Re: Where have my tones gone?


[re: MrSaffron] [link to this post]
 
FEC Errors (Up/Down): 3 / 8,309,294 in 2 days 22 hours, throughput remains good at ~11Mbps, SNRM's still steady at 10dB up 6db down, ping bbc.uk.uk still good at 31ms, but tones up to 448 are still missing.
Standard User 4M2
(knowledge is power) Mon 04-Nov-13 13:38:01
Print Post

Re: Where have my tones gone?


[re: 4M2] [link to this post]
 
http://farm8.staticflickr.com/7377/10670204033_c1995... - does seem to be a vdsl crosstalk issue?
  Print Thread

Jump to