Technical Discussion
  >> Technical Issues


Register (or login) on our website and you will not see this ad.


Pages in this thread: 1 | 2 | (show all)   Print Thread
Standard User austinrover
(newbie) Wed 08-Jan-14 17:14:48
Print Post

speedtest graphs


[link to this post]
 
Sorry if this post is in the wrong Forum but I did a search and coudn't find a related topic.
Since the beginning of December the usual graph profile has changed and made the internet almost unusable at most times of the day after about 3pm with download speeds less than 1. My connection rate is 6144/448. Unable to contact "support" at Post Office although I'm still trying. Just done a speedtest and this is the graph:
http://www.thinkbroadband.com/speedtest/results.html...
Can anyone advise if this is screaming out anything which may help to identify what the problem might be when I eventually contact Support. I should add that the BT Wholesale speedtest will not complete for further diagnostics and it states it hasn't the information for my line!
Please note I'm really not very knowlegeable about broadband and computers - I just want to be able to use it!
Standard User austinrover
(newbie) Thu 09-Jan-14 20:19:29
Print Post

Re: speedtest graphs


[re: austinrover] [link to this post]
 
In reply to a post by austinrover:
Sorry if this post is in the wrong Forum but I did a search and coudn't find a related topic.
Since the beginning of December the usual graph profile has changed and made the internet almost unusable at most times of the day after about 3pm with download speeds less than 1. My connection rate is 6144/448. Unable to contact "support" at Post Office although I'm still trying. Just done a speedtest and this is the graph:
http://www.thinkbroadband.com/speedtest/results.html...
Can anyone advise if this is screaming out anything which may help to identify what the problem might be when I eventually contact Support. I should add that the BT Wholesale speedtest will not complete for further diagnostics and it states it hasn't the information for my line!
Please note I'm really not very knowlegeable about broadband and computers - I just want to be able to use it!


I've just looked at the replies to Bluepurple and my graphs are similar (also similar distance from exchange) but the BTW speedtest won't complete to show my IP Profile - it was 5.0 back at the beginning of December when all was ok. Gave up on contacting PO support again today after 20 mins. Speedtest Graph tonight:
http://www.thinkbroadband.com/speedtest/results.html...
I'll see what transpires when Bluepurple posts his 100MB results but can anyone advise why the BTW speedtest won't complete.
Thanks
Standard User XRaySpeX
(eat-sleep-adslguide) Fri 10-Jan-14 00:34:31
Print Post

Re: speedtest graphs


[re: austinrover] [link to this post]
 
I see no resemblance to Bluepurple's EE streaming issue. Your graphs are dissimilar, your line is shorter than his (guess @ about 44 dB attenuation).

Post your router stats.

1999: Freeserve 48K Dial-Up => 2005: Wanadoo 1 Meg BB => 2007: Orange 2 Meg BB => 2008: Orange 8 Meg LLU => 2010: Orange 16 Meg LLU => 2011: Orange 20 Meg WBC


Register (or login) on our website and you will not see this ad.

Standard User austinrover
(newbie) Fri 10-Jan-14 10:37:04
Print Post

Re: speedtest graphs


[re: XRaySpeX] [link to this post]
 
This is from the router originally provided by the Post Office which I've had connected since supplied by them. Please note the uptime was over 800 hours, although I didn't make a note, before I reset a few days ago to undertake the BTW speedtest for IP Profile. Hope this is the information you require. Many thanks.

Interface Status Rate
ADSL Showtime 6144 / 448
LAN Up 100M/Full
WLAN Deactive N/A
Host Name:

ZyNOS Firmware Version: 1.00(AAAM.1)E0
DSL Firmware Version: FwVer:3.12.8.191_TC3086
WAN Information
- DSL Mode: ADSL_G.dmt
- Annex Type: ANNEX A/L/M
- DHCP: Server
WLAN Information
- Security: WPA2-PSK
- WPS: Configured
- Status: OFF
Security
- Firewall: Enabled
DSL Status
relative capacity occupation: 56%
noise margin upstream: 19.0 db
output power downstream: 20.0 dbm
attenuation upstream: 24.0 db
carrier load: number of bits per symbol(tone)
tone 0- 31: 00 00 00 02 45 66 77 77 77 77 77 76 66 55 44 00
tone 32- 63: 00 00 00 68 88 9a ab ab bb bb bb bb bb bb bb bb
tone 64- 95: 0b ba aa aa aa a9 a9 99 99 99 99 99 88 98 88 88
tone 96-127: 88 87 88 88 89 77 88 79 87 77 79 97 77 78 98 99
tone 128-159: 89 99 89 99 89 88 98 89 89 99 88 98 9a 88 66 76
tone 160-191: 32 57 77 87 88 88 86 88 88 87 88 88 78 88 88 77
tone 192-223: 88 78 77 46 77 87 78 77 76 40 56 67 77 76 67 66
tone 224-255: 77 76 77 77 66 77 77 56 56 43 02 34 44 32 00 22
relative capacity occupation: 121%
noise margin downstream: 6.5 db
output power upstream: 12.0 dbm
attenuation downstream: 46.0 db
carrier load: number of bits per symbol(tone)
tone 0- 31: 00 00 00 02 45 66 77 77 77 77 77 76 66 55 44 00
tone 32- 63: 00 00 00 68 88 9a ab ab bb bb bb bb bb bb bb bb
tone 64- 95: 0b ba aa aa aa a9 a9 99 99 99 99 99 88 98 88 88
tone 96-127: 88 87 88 88 89 77 88 79 87 77 79 97 77 78 98 99
tone 128-159: 89 99 89 99 89 88 98 89 89 99 88 98 9a 88 66 76
tone 160-191: 32 57 77 87 88 88 86 88 88 87 88 88 78 88 88 77
tone 192-223: 88 78 77 46 77 87 78 77 76 40 56 67 77 76 67 66
tone 224-255: 77 76 77 77 66 77 77 56 56 43 02 34 44 32 00 22

System Uptime: 96:47:11
Current Date/Time:
System Mode: Routing / Bridging
CPU Usage:
1%
Memory Usage:
14%
Standard User XRaySpeX
(eat-sleep-adslguide) Fri 10-Jan-14 14:37:47
Print Post

Re: speedtest graphs


[re: austinrover] [link to this post]
 
Your sync speeds are good for ADSL Max that you are on.

Your issue must be congestion in the PO system. They are infamous for this and don't buy enough capacity.

Thoght PO was going over to TT. What exchange? Is TT LLU'ed there?

1999: Freeserve 48K Dial-Up => 2005: Wanadoo 1 Meg BB => 2007: Orange 2 Meg BB => 2008: Orange 8 Meg LLU => 2010: Orange 16 Meg LLU => 2011: Orange 20 Meg WBC
Administrator MrSaffron
(staff) Fri 10-Jan-14 14:57:40
Print Post

Re: speedtest graphs


[re: XRaySpeX] [link to this post]
 
Speed test graphs point towards a congestion issue.

Andrew Ferguson, andrew@thinkbroadband.com
www.thinkbroadband.com - formerly known as ADSLguide.org.uk
The author of the above post is a thinkbroadband staff member. It may not constitute an official statement on behalf of thinkbroadband.
Standard User austinrover
(newbie) Mon 13-Jan-14 19:29:12
Print Post

Re: speedtest graphs


[re: XRaySpeX] [link to this post]
 
Sorry for late response but this is my first chance to try and catch up. I managed to speak to someone technical last night at PO (after going through accounts and perservering) They got me to reset the router with the password - said they could see the fault. It looked ok at the time. Logged on tonight and the graphs are all over the place with less than 1.0 shown on the TB speedtest. I had no problem until the beginning of December when it was anounced that faster speeds were being rolled out here. I'm on Broadband "Extra" so I'm wondering what the extra is! Any suggestions other than going back to BT?
Standard User XRaySpeX
(eat-sleep-adslguide) Mon 13-Jan-14 19:53:27
Print Post

Re: speedtest graphs


[re: austinrover] [link to this post]
 
I asked you:
In reply to a post by XRaySpeX:
What exchange? Is TT LLU'ed there?
You'll get no 'Extra' over ADSL Max unless they are.

1999: Freeserve 48K Dial-Up => 2005: Wanadoo 1 Meg BB => 2007: Orange 2 Meg BB => 2008: Orange 8 Meg LLU => 2010: Orange 16 Meg LLU => 2011: Orange 20 Meg WBC
Standard User austinrover
(newbie) Wed 15-Jan-14 20:11:32
Print Post

Re: speedtest graphs


[re: XRaySpeX] [link to this post]
 
What I don't understand is that my connection was fine until until the beginning of December and was getting 5Mbps. Just look at this from tonight (I made a cup of coffee whilst TBB was loading). Is there anything I can get back to the PO tech staff about?

http://www.thinkbroadband.com/speedtest/results.html...

Hope you make some suggestions to help - fingers crossed or I'll have to move.
Standard User Apprentice
(knowledge is power) Wed 15-Jan-14 23:05:13
Print Post

Re: speedtest graphs


[re: austinrover] [link to this post]
 
What results do you get from the BTw performance diagnostic test, complete the first test then look for the further diagnostic test button at/near the bottom of web page?

http://speedtest.btwholesale.com/

Do you know what exchange your line is connected to?

Alastair
plusnet
Pages in this thread: 1 | 2 | (show all)   Print Thread

Jump to