Technical Discussion
  >> Technical Issues


Register (or login) on our website and you will not see this ad.


Pages in this thread: 1 | 2 | 3 | 4 | (show all)   Print Thread
Standard User crey
(member) Wed 21-Sep-16 17:09:03
Print Post

HG612 Unlocking Problem


[link to this post]
 
Hi All,
I have just got hold of a new (locked/factory setting) HG612 that I want to try on my FTTC line, currently with TT but soon to be BT.
My forst job was to try and unlock it and get the web gui going.
I flashed the webgui firmware following the guide on kitz.co.uk.
It all seemed to work and I got access to the web gui but when I started changing configs to suit my needs (I deleted the TR-069 wan interface and enabled LAN port 2 on the other one.
Now I can no longer access the web gui frown
I have tried re flashing both the webgui firmware and the default (locked) firmware and the flashing process seems to go ok in that I get to the upload screen, select my file and it seems to go through the process as I get the screen telling me it's uploading then the screen says the page is unavailable (presumably where it reboots). From there I can't get to the web gui at all, apart from going back to the firmware upgrade page.
The only thing I notice is that I don't see any light activity on the LAN2 port while this is happening. Is this normal?
I'm connected using a windows 10 laptop, firewall off, static IP of 192.168.1.100 Subnet 255.255.255.0. with nothing else connected.
Have I bricked it? Is there a file I can flash to get back to a default stating point again?
Any help much appreciated.

Regards
Clive
Standard User BatBoy
(sensei) Wed 21-Sep-16 17:38:05
Print Post

Re: HG612 Unlocking Problem


[re: crey] [link to this post]
 
Some take ages to reboot
Standard User micksharpe
(legend) Wed 21-Sep-16 17:38:44
Print Post

Re: HG612 Unlocking Problem


[re: crey] [link to this post]
 
You may not find anyone here with the necessary experience/expertise. The best place to ask would be Kitz's own forum. Have you tried there?


Register (or login) on our website and you will not see this ad.

Standard User BatBoy
(sensei) Wed 21-Sep-16 17:39:30
Print Post

Re: HG612 Unlocking Problem


[re: micksharpe] [link to this post]
 
Cheek!
Standard User crey
(member) Wed 21-Sep-16 17:43:26
Print Post

Re: HG612 Unlocking Problem


[re: BatBoy] [link to this post]
 
I have asked on kitz as well, just thought the experts here might have an input. and it might be useful for others.
I have left it over an hour and it still isn't responding, so don't think it's still booting frown

Regards
Clive
Standard User BatBoy
(sensei) Wed 21-Sep-16 17:45:06
Print Post

Re: HG612 Unlocking Problem


[re: crey] [link to this post]
 
Are you running Windows Defender and/or other anti-virus?
Standard User micksharpe
(legend) Wed 21-Sep-16 17:48:42
Print Post

Re: HG612 Unlocking Problem


[re: BatBoy] [link to this post]
 
In reply to a post by BatBoy:
Cheek!
Pfft! Come up with the goods then. I await with baited breath. tongue
Standard User RobertoS
(elder) Wed 21-Sep-16 18:08:17
Print Post

Re: HG612 Unlocking Problem


[re: crey] [link to this post]
 
Are you connecting direct to it, or through your router?

Have you tried a factory reset? That should set it back to immediately after the first flash you did.

Did you change anything except the TR-069 and enabling LAN2?

Kindness isn't going to cure the world of all its awfulness but it's a good place to begin. Daisy Ridley.
My broadband basic info/help site - www.robertos.me.uk. Domains, site and mail hosting - Tsohost.
Connection - AAISP Home::1 80/20. Sync 57825/13835kbps @ 600m. - BQM
Standard User RobertoS
(elder) Wed 21-Sep-16 18:10:34
Print Post

Re: HG612 Unlocking Problem


[re: crey] [link to this post]
 
In reply to a post by crey:
I have left it over an hour and it still isn't responding, so don't think it's still booting frown
I have occasionally found mine hang after being flashed. A switch off, and a standard switch on after a 20 second wait comes up as expected.

Kindness isn't going to cure the world of all its awfulness but it's a good place to begin. Daisy Ridley.
My broadband basic info/help site - www.robertos.me.uk. Domains, site and mail hosting - Tsohost.
Connection - AAISP Home::1 80/20. Sync 57825/13835kbps @ 600m. - BQM

Edited by RobertoS (Wed 21-Sep-16 18:11:25)

Standard User crey
(member) Wed 21-Sep-16 18:15:23
Print Post

Re: HG612 Unlocking Problem


[re: RobertoS] [link to this post]
 
In reply to a post by RobertoS:
Are you connecting direct to it, or through your router?

Have you tried a factory reset? That should set it back to immediately after the first flash you did.

Did you change anything except the TR-069 and enabling LAN2?


I'm connected directly to it with nothing else connected i.e power and cat5e to modem, power and cat5e to laptop, wireless off and static IP in laptop.
No I only changed the TR-069 and enabled LAN2.

I have also tried the universal reboot wink

Regards
Clive
Pages in this thread: 1 | 2 | 3 | 4 | (show all)   Print Thread

Jump to