User comments on ISPs
  >> Virgin Media (Cable)


Register (or login) on our website and you will not see this ad.


  Print Thread
Standard User GeoffB
(experienced) Tue 24-May-11 21:03:46
Print Post

Strange Speedtest results


[link to this post]
 
I've just got 50Mbps (see post above). I'm clearly zapping along at mega speeds, but my tests on several sites show less tham 10Mbps; any idea what's going on?

Dell Studio 15 with Win7 64bit and 4GB RAM
VM 50 Mbps
IE9

Advent laptop/Dell Inspiron 6000
Netgear 2200 via BT line (8Mbs).
BT Option 3
IE8 and OE6
Standard User pete_thomson
(fountain of knowledge) Tue 24-May-11 21:24:22
Print Post

Re: Strange Speedtest results


[re: GeoffB] [link to this post]
 
Just the way it is. Find a site that appears to be accurate and stick to it - there is no point on bouncing around various sites.

I personally find the London server on Speedtest.net is the most accurate for me.

Virgin Media 50Mb/s
50.56Mb/s - 1.63Mb/s - 26ms @ 04/12/2009
http://www.speedtest.net/result/641806789.png
Standard User jchamier
(knowledge is power) Tue 24-May-11 23:04:38
Print Post

Re: Strange Speedtest results


[re: GeoffB] [link to this post]
 
In reply to a post by GeoffB:
any idea what's going on?


Yes - at the time you did the test, your route through the VM network and out across other ISPs until you reach the speed test site - was able to get that speed.

Its like the M25 and other motorways, not all directions and all carriageways are congested at the same time. Sometimes you can do 70mph going one way, and only 25mph the other.

Try doing traceroutes to the servers as well.

James - be* pro - on THFB - sync about 17.2mbps - BQM


Register (or login) on our website and you will not see this ad.

  Print Thread

Jump to