User comments on ISPs
  >> Virgin Media (Cable)


Register (or login) on our website and you will not see this ad.


Pages in this thread: 1 | 2 | (show all)   Print Thread
Standard User andyjstew
(newbie) Mon 22-Oct-18 12:56:39
Print Post

Vm SuperHub 3 High latency


[link to this post]
 
Hi All,

Had VM 100Mbps service installed for over a week now and setup a TBB monitor on my ip. The latency looks wild on my connection, this defo doesn't look right does it?

https://www.thinkbroadband.com/broadband/monitoring/...
Administrator MrSaffron
(staff) Mon 22-Oct-18 13:00:49
Print Post

Re: Vm SuperHub 3 High latency


[re: andyjstew] [link to this post]
 
Superhub 3 and the joy of the Intel Puma chipset, i.e. delays and low priority in responding to pings.

The author of the above post is a thinkbroadband staff member. It may not constitute an official statement on behalf of thinkbroadband.
Standard User andyjstew
(newbie) Mon 22-Oct-18 13:23:50
Print Post

Re: Vm SuperHub 3 High latency


[re: MrSaffron] [link to this post]
 
Thanks for the reply Andrew, so is this a normal graph for a superhub 3 VM user then?


Register (or login) on our website and you will not see this ad.

Standard User 23Prince
(fountain of knowledge) Mon 22-Oct-18 14:14:59
Print Post

Re: Vm SuperHub 3 High latency


[re: andyjstew] [link to this post]
 
Yup
Standard User ukhardy07
(knowledge is power) Mon 22-Oct-18 19:06:04
Print Post

Re: Vm SuperHub 3 High latency


[re: andyjstew] [link to this post]
 
Looks normal to me, welcome to VM and the SH3. Not a lot you can do on this.
Standard User cje85
(newbie) Mon 22-Oct-18 19:18:55
Print Post

Re: Vm SuperHub 3 High latency


[re: andyjstew] [link to this post]
 
That's how Hub 3 graphs used to look, but the Intel Puma issue was resolved in a new firmware patch several months ago. The graph should look much better now.

Login to the Hub and select Admin, Info, and check the firmware version. It should be 9.1.116.608.
Standard User R0NSKI
(fountain of knowledge) Tue 23-Oct-18 06:22:52
Print Post

Re: Vm SuperHub 3 High latency


[re: andyjstew] [link to this post]
 
Very surprised MrSaffron didn't think to mention there's an updated firmware that fixes the issue. It was rolled out to users on the top tier many months ago, not sure if it's been rolled out to all users yet.

https://www.thinkbroadband.com/broadband/monitoring/...

Standard User andyjstew
(newbie) Tue 23-Oct-18 07:56:13
Print Post

Re: Vm SuperHub 3 High latency


[re: R0NSKI] [link to this post]
 
Thanks for the responses everyone, just checked the firmware version.


Hub 3.0 device information
The information below shows the current status of this Hub 3.0.

Standard specification compliant : DOCSIS 3.0
Hardware version : 10
Software version : 9.1.116V
Standard User planetf1
(experienced) Tue 23-Oct-18 08:11:16
Print Post

Re: Vm SuperHub 3 High latency


[re: andyjstew] [link to this post]
 
In reply to a post by andyjstew:
Software version : 9.1.116V


Sadly that the bad one.... You could try contacting customer support.
May also be worth doing a hard reset on the modem and see if it gets updated over the coming few days
Also when I got the initial update, it seemed to only update in router mode not modem mode.
You need *608 !
Standard User R0NSKI
(fountain of knowledge) Tue 23-Oct-18 10:08:42
Print Post

Re: Vm SuperHub 3 High latency


[re: planetf1] [link to this post]
 
Mine updated fine in modem mode. I was initially on Vivid 200 as 350 was not available at first, when I changed to Vivid 350 it updated immediately.

Standard User djfunkdup
(committed) Tue 23-Oct-18 17:51:02
Print Post

Re: Vm SuperHub 3 High latency


[re: R0NSKI] [link to this post]
 
In reply to a post by R0NSKI:
Very surprised MrSaffron didn't think to mention there's an updated firmware that fixes the issue. It was rolled out to users on the top tier many months ago, not sure if it's been rolled out to all users yet.

https://www.thinkbroadband.com/broadband/monitoring/...



Yip agreed i also found it strange he never mentioned it.


Like you got i the firmware update about 6 mnths ago to fix the issue.i'm on the 350 tier as well and my friend who is on the 200 tier got the firmware update about 3 mnths ago if i remember correctly.

** Edit: Forgot to add BQM Link :

My Broadband Ping

Vivid350/20+Mbps (Standalone BroadBand Connection)

Edited by djfunkdup (Tue 23-Oct-18 18:04:12)

Standard User DRW
(committed) Wed 24-Oct-18 10:51:11
Print Post

Re: Vm SuperHub 3 High latency


[re: djfunkdup] [link to this post]
 
Is there a way of forcing a firmware update while the Hub is in Modem mode?

Thanks for any information
Standard User 23Prince
(fountain of knowledge) Thu 25-Oct-18 15:35:19
Print Post

Re: Vm SuperHub 3 High latency


[re: DRW] [link to this post]
 
Sorry no
Standard User BuckleZ
(fountain of knowledge) Sun 28-Oct-18 17:54:25
Print Post

Re: Vm SuperHub 3 High latency


[re: DRW] [link to this post]
 
A reboot should check for FW updates? if not get support via the forum probably best to force it to you!

Pages in this thread: 1 | 2 | (show all)   Print Thread

Jump to