Technical Discussion
  >> Windows Issues


Register (or login) on our website and you will not see this ad.


Pages in this thread: 1 | 2 | 3 | (show all)   Print Thread
Standard User smc
(fountain of knowledge) Sun 15-Jul-12 15:33:14
Print Post

USB Malfunction-No USB in use


[link to this post]
 
I keep getting a pop up which says.....

"one of the USB device attached to this computer has malfunctioned, and Windows does not recognise it"

However there is nothing attached to any of the USB ports.

Any ideas what is causing it? Am running Windows 7 Pro.
Standard User XRaySpeX
(eat-sleep-adslguide) Sun 15-Jul-12 15:50:54
Print Post

Re: USB Malfunction-No USB in use


[re: smc] [link to this post]
 
Do you have a multi-way camera card reader? They are on USB.

1999: Freeserve 48K Dial-Up => 2005: Wanadoo 1 Meg BB => 2007: Orange 2 Meg BB => 2008: Orange 8 Meg LLU => 2010: Orange 16 Meg LLU => 2011: Orange 19 Meg WBC
Standard User smc
(fountain of knowledge) Sun 15-Jul-12 16:01:56
Print Post

Re: USB Malfunction-No USB in use


[re: XRaySpeX] [link to this post]
 
Yes I do have one of those but in the Device Manager it is showing an "unknown device" which has the yellow exclamation mark on it, not the card reader.


Register (or login) on our website and you will not see this ad.

Standard User Pipexer
(eat-sleep-adslguide) Sun 15-Jul-12 16:41:38
Print Post

Re: USB Malfunction-No USB in use


[re: smc] [link to this post]
 
Check your usb ports for damage, check all devices connected by USB, you will most likely get to the cause.

Zen 8000 Pro
Standard User smc
(fountain of knowledge) Sun 15-Jul-12 17:01:20
Print Post

Re: USB Malfunction-No USB in use


[re: Pipexer] [link to this post]
 
All USB ports are working fine as in the card reader.
Standard User philippercival
(experienced) Sun 15-Jul-12 21:46:59
Print Post

Re: USB Malfunction-No USB in use


[re: smc] [link to this post]
 
Go back into device manager.
Highlight the unknown device and hit the delete button.

With any luck when you reboot the computer the problem will go away.

Standard User smc
(fountain of knowledge) Sun 15-Jul-12 23:22:23
Print Post

Re: USB Malfunction-No USB in use


[re: philippercival] [link to this post]
 
In reply to a post by philippercival:
Go back into device manager.
Highlight the unknown device and hit the delete button.

With any luck when you reboot the computer the problem will go away.


Tried that, the pop up continues!!
Standard User sobranie
(experienced) Mon 16-Jul-12 01:00:28
Print Post

Re: USB Malfunction-No USB in use


[re: smc] [link to this post]
 
I've had this prob for the last year or so (Win7). Doesn't seem to cause any harm other than mild annoyance.
See here too:-
http://support.microsoft.com/kb/314464
Standard User smc
(fountain of knowledge) Mon 16-Jul-12 12:44:19
Print Post

Re: USB Malfunction-No USB in use


[re: sobranie] [link to this post]
 
In reply to a post by sobranie:
I've had this prob for the last year or so (Win7). Doesn't seem to cause any harm other than mild annoyance.
See here too:-
http://support.microsoft.com/kb/314464


Yeah as you say doesn't seem to cause harm it is just the annoyance factor!!!
Standard User micksharpe
(eat-sleep-adslguide) Mon 16-Jul-12 16:42:10
Print Post

Re: USB Malfunction-No USB in use


[re: smc] [link to this post]
 
Have you tried upgrading the motherboard's firmware and/or installing the manufacturer's drivers. Microsoft's drivers do not always work correctly.

'Sir, please,' she said... 'Will you not share your wisdom with us?'
'I have no wisdom,' he told her.
'Your experiences, then?'
'They have been trivial, uninteresting, and full of error.'
Ian M. Banks - Feersum Endjinn
.
It Ought to be Easy | Greasemonkey scripts
Pages in this thread: 1 | 2 | 3 | (show all)   Print Thread

Jump to