Technical Discussion
  >> Windows Issues


Register (or login) on our website and you will not see this ad.


  Print Thread
Standard User BigB32
(member) Thu 11-Aug-16 11:00:29
Print Post

Live Tiles not working after instal of Anniversary Update


[link to this post]
 
Hi as the title says all live tiles do nothing now after the AU have tried the following all to no joy
updated to latest graphic drivers
run sfc / scannow command
unpinned /pinned/ changed size of tiles
Anything else to try to fix this problem please

BigB32
Standard User TinyMongomery
(knowledge is power) Thu 11-Aug-16 11:44:02
Print Post

Re: Live Tiles not working after instal of Anniversary Upda


[re: BigB32] [link to this post]
 
There are a few suggestions here: https://blogs.technet.microsoft.com/ouc1too/2014/01/... (Although that blog was aimed at Windows 8 it should still be relevant.)

===============================
Don't blame me - I voted Remain
Standard User Banger
(eat-sleep-adslguide) Thu 11-Aug-16 14:03:30
Print Post

Re: Live Tiles not working after instal of Anniversary Upda


[re: BigB32] [link to this post]
 
How do you get the anniversary update?

Tim
www.xilo.net & freenetname
Billion 7800 on 24 Meg LLU
http://www.thinkbroadband.com/speedtest/results.html...


Register (or login) on our website and you will not see this ad.

Standard User David_W
(fountain of knowledge) Thu 11-Aug-16 15:14:19
Print Post

Re: Live Tiles not working after instal of Anniversary Upda


[re: Banger] [link to this post]
 
There's various ways. http://aka.ms/winup is one. Another is to create new Windows 10 install media via the Media Creation Tool. A third is to wait for your machine to be offered the upgrade via Windows Update.



ZeN Unlimited Fibre 2 with native IPv6
thinkbroadband speed test : speedtest.net : thinkbroadband quality monitor IPv4 IPv6
Standard User Banger
(eat-sleep-adslguide) Thu 11-Aug-16 15:41:18
Print Post

Re: Live Tiles not working after instal of Anniversary Upda


[re: David_W] [link to this post]
 
Thanks.

Tim
www.xilo.net & freenetname
Billion 7800 on 24 Meg LLU
http://www.thinkbroadband.com/speedtest/results.html...
Standard User Oliver341
(eat-sleep-adslguide) Thu 11-Aug-16 15:48:19
Print Post

Re: Live Tiles not working after instal of Anniversary Upda


[re: David_W] [link to this post]
 
In reply to a post by David_W:
There's various ways. http://aka.ms/winup is one. Another is to create new Windows 10 install media via the Media Creation Tool. A third is to wait for your machine to be offered the upgrade via Windows Update.

I found the downloadable upgrade tool much more hassle than the Windows Update version, since the tool asks a lot of the same questions as you get at first install (e.g. privacy settings).

I'd therefore recommend waiting for it to appear on Windows Update instead, which re-uses all existing settings without prompts.

Oliver.
Standard User BatBoy
(sensei) Thu 11-Aug-16 16:50:25
Print Post

Re: Live Tiles not working after instal of Anniversary Upda


[re: Oliver341] [link to this post]
 
In reply to a post by Oliver341:
In reply to a post by David_W:
There's various ways. http://aka.ms/winup is one.
I used this way which worked really well with no questions.
Standard User Oliver341
(eat-sleep-adslguide) Thu 11-Aug-16 17:01:51
Print Post

Re: Live Tiles not working after instal of Anniversary Upda


[re: BatBoy] [link to this post]
 
In reply to a post by BatBoy:
I used this way which worked really well with no questions.

Hmm, that's the method which asked me loads of questions. On another PC the Windows Update route asked no questions.

So, I'm not sure what the determining factor here is.

Oliver.
Standard User Banger
(eat-sleep-adslguide) Thu 11-Aug-16 17:33:06
Print Post

Re: Live Tiles not working after instal of Anniversary Upda


[re: Oliver341] [link to this post]
 
1 machine done, upon reboot after using the web update method I got white text on a cyan background which I couldnt read, maybe its because I am using a high contrast theme.

Edit: 2nd machine went ok no questions from media tool onto USB drive.

Tim
www.xilo.net & freenetname
Billion 7800 on 24 Meg LLU
http://www.thinkbroadband.com/speedtest/results.html...

Edited by Banger (Thu 11-Aug-16 18:04:38)

Standard User BigB32
(member) Thu 11-Aug-16 18:44:21
Print Post

Re: Live Tiles not working after instal of Anniversary Upda


[re: BigB32] [link to this post]
 
Update to this problem i noticed through msconfig that this comp. is on "selective startup" I could not get it to hold the "normal startup option so I wondered if this could be part of the problem ,so have rolled back to the previous build and all is well now all tiles are now working and am now on the "normal startup" option
Just thought I would pass on my experiences of windows 10 Anniversary Update

Thanks for all replies

BigB32
  Print Thread

Jump to