User comments on ISPs
  >> Zen Internet


Register (or login) on our website and you will not see this ad.


  Print Thread
Standard User paulcdb
(regular) Mon 27-Mar-17 13:04:02
Print Post

Routing Issues somewhere?


[link to this post]
 
Is anyone having issues with routing to some websites?

I can get to a most, but oddly not to zen.co.uk or a few other sites unless I go though a vpn.

www.zen.co.uk - no route
status.zensupport.co.uk - OK

Doesn't seem to be DNS, I can get IPs for the sites, just not the site itself.
Standard User David_W
(knowledge is power) Mon 27-Mar-17 15:46:09
Print Post

Re: Routing Issues somewhere?


[re: paulcdb] [link to this post]
 
I have no problems accessing www.zen.co.uk from my Zen connection. Zen stopped hosting their main web site in their own facilities after a DDoS attack; the site has been hosted on Amazon Web Services for some time. As is typical for sites hosted on Amazon Web Services, you cannot traceroute all the way to the server as Amazon block ICMP.



ZeN Unlimited Fibre 2 with native IPv6
thinkbroadband speed test : speedtest.net : thinkbroadband quality monitor IPv4 IPv6
Standard User paulcdb
(regular) Mon 27-Mar-17 16:32:07
Print Post

Re: Routing Issues somewhere?


[re: David_W] [link to this post]
 
Thanks,

I think the game I can't connect to is run on amazon too so there must be something up at amazon. VPN is fine though but sadly I ran out data on it, lol!

It's a long road to zen.co.uk...

2 192.168.1.1 (192.168.1.1) 5.263 ms 6.809 ms 6.527 ms
3 losubs.subs.bng2.th-lon.zen.net.uk (62.3.80.21) 74.633 ms 83.694 ms 84.681 ms
4 ae1-183.cr2.th-lon.zen.net.uk (62.3.86.82) 94.500 ms 112.154 ms 87.338 ms
5 amazon-gw-a.lonap.net (5.57.80.8) 104.571 ms 114.029 ms 106.234 ms
6 54.239.101.70 (54.239.101.70) 115.304 ms
54.239.101.130 (54.239.101.130) 109.968 ms
176.32.106.4 (176.32.106.4) 46.572 ms
7 176.32.106.9 (176.32.106.9) 48.690 ms
54.239.41.102 (54.239.41.102) 40.176 ms
54.239.101.79 (54.239.101.79) 47.069 ms
8 54.239.41.102 (54.239.41.102) 69.142 ms
176.32.106.239 (176.32.106.239) 114.552 ms
54.239.41.131 (54.239.41.131) 122.264 ms
9 176.32.106.223 (176.32.106.223) 103.903 ms
52.93.6.172 (52.93.6.172) 107.918 ms
52.93.6.170 (52.93.6.170) 120.923 ms
10 52.93.7.21 (52.93.7.21) 78.281 ms
52.93.7.9 (52.93.7.9) 110.045 ms
52.93.7.24 (52.93.7.24) 131.143 ms
11 52.93.7.22 (52.93.7.22) 109.610 ms
52.93.7.10 (52.93.7.10) 118.541 ms
52.93.7.28 (52.93.7.28) 130.451 ms
12 52.93.7.143 (52.93.7.143) 107.104 ms
52.93.7.0 (52.93.7.0) 110.516 ms
52.93.7.26 (52.93.7.26) 129.846 ms
13 * 52.93.7.32 (52.93.7.32) 129.655 ms *
14 * * *


Register (or login) on our website and you will not see this ad.

Standard User David_W
(knowledge is power) Mon 27-Mar-17 20:28:53
Print Post

Re: Routing Issues somewhere?


[re: paulcdb] [link to this post]
 
By way of comparison:
Text
1
23
45
67
89
1011
1213
1415
16
$ mtr -rwc 10 www.zen.co.uk
Start: Mon Mar 27 20:21:27 2017HOST: <censored>                           Loss%   Snt   Last   Avg  Best  Wrst StDev
  1.|-- <censored>                          0.0%    10    0.1   0.1   0.1   0.1   0.0  2.|-- losubs.subs.bng1.th-lon.zen.net.uk  0.0%    10    8.8   9.0   8.8   9.2   0.0
  3.|-- ae1-177.cr2.th-lon.zen.net.uk       0.0%    10    9.2  15.2   9.0  57.5  14.9  4.|-- amazon-gw-a.lonap.net               0.0%    10    9.0   9.8   8.8  16.0   2.1
  5.|-- 54.239.101.10                       0.0%    10   36.7  30.8  21.8  39.7   6.3  6.|-- 54.239.101.19                       0.0%    10   19.6  20.0  19.6  20.6   0.0
  7.|-- 54.239.41.102                       0.0%    10   20.0  20.2  19.8  21.9   0.6  8.|-- 52.93.6.178                         0.0%    10   21.4  23.5  21.3  33.7   4.2
  9.|-- 52.93.7.19                          0.0%    10   19.6  19.8  19.6  20.0   0.0 10.|-- 52.93.7.16                          0.0%    10   56.9  29.7  21.2  56.9  13.2
 11.|-- 52.93.7.49                          0.0%    10   20.1  20.2  19.8  20.6   0.0 12.|-- 176.32.107.13                       0.0%    10   20.4  20.2  19.9  21.0   0.0
 13.|-- ???                                100.0    10    0.0   0.0   0.0   0.0   0.0

I have removed the DNS names of this host and my gateway, as they are routed IPv4 (no NAT) addresses).

I'm guessing you are on a heavily loaded connection judging by the latency figures in your traceroute.



ZeN Unlimited Fibre 2 with native IPv6
thinkbroadband speed test : speedtest.net : thinkbroadband quality monitor IPv4 IPv6
  Print Thread

Jump to