General Discussion
  >> Broadband Quality Monitor


Register (or login) on our website and you will not see this ad.


Pages in this thread: 1 | 2 | (show all)   Print Thread
Standard User Werewhelk
(newbie) Tue 04-Jun-19 14:12:03
Print Post

BQM showing solid red even though broadband is up


[link to this post]
 
my BQM

Hi,
I created a BQM for my correct internet IP address, which initially worked ok but is now showing solid red. I've tried pinging my internet IP from an external source and seems to respond fine.

Any ideas why I am seeing this problem?

Thanks,
Tim

Edited by Werewhelk (Tue 04-Jun-19 14:13:00)

Standard User RobertoS
(elder) Tue 04-Jun-19 14:50:01
Print Post

Re: BQM showing solid red even though broadband is up


[re: Werewhelk] [link to this post]
 
It has started responding again.

Edit: At about the time you posted/edited.

My broadband basic info/help site - www.robertos.me.uk. Domains, site and mail hosting - Tsohost.
Connection - Three 4G, tbb tests normally 35-45Mpbs down, 65Mbps off-peak, 9-24 up.
==================================================
If you never think of anything off the wall, you'll never think of anything original.

Edited by RobertoS (Tue 04-Jun-19 14:50:57)

Standard User Werewhelk
(newbie) Tue 04-Jun-19 15:49:03
Print Post

Re: BQM showing solid red even though broadband is up


[re: RobertoS] [link to this post]
 
Yes sorry I thought I'd edited my post with an update, but maybe I didn't submit it...

I found another thread where someone had fixed a similar problem by turning off IP flood detection on their VM SH3 router. Looks like this might have fixed it for me smile


Register (or login) on our website and you will not see this ad.

Standard User RobertoS
(elder) Tue 04-Jun-19 15:51:53
Print Post

Re: BQM showing solid red even though broadband is up


[re: Werewhelk] [link to this post]
 
smile

My broadband basic info/help site - www.robertos.me.uk. Domains, site and mail hosting - Tsohost.
Connection - Three 4G, tbb tests normally 35-45Mpbs down, 65Mbps off-peak, 9-24 up.
==================================================
If you never think of anything off the wall, you'll never think of anything original.
Standard User Werewhelk
(newbie) Wed 05-Jun-19 19:09:35
Print Post

Re: BQM showing solid red even though broadband is up *DELETED*


[re: RobertoS] [link to this post]
 
Post deleted by Werewhelk

Edited by Werewhelk (Wed 05-Jun-19 19:21:18)

Standard User Werewhelk
(newbie) Wed 05-Jun-19 19:22:40
Print Post

Re: BQM showing solid red even though broadband is up


[re: RobertoS] [link to this post]
 
Looks like it has gone back to mostly solid red again.

Any ideas?

Standard User RobertoS
(elder) Wed 05-Jun-19 19:29:56
Print Post

Re: BQM showing solid red even though broadband is up


[re: Werewhelk] [link to this post]
 
It came back on at 18:20. Then a few minutes later perhaps you rebooted your router?

My broadband basic info/help site - www.robertos.me.uk. Domains, site and mail hosting - Tsohost.
Connection - Three 4G, tbb tests normally 35-45Mpbs down, 65Mbps off-peak, 9-24 up.
==================================================
If you never think of anything off the wall, you'll never think of anything original.
Standard User Werewhelk
(newbie) Thu 06-Jun-19 09:42:13
Print Post

Re: BQM showing solid red even though broadband is up


[re: RobertoS] [link to this post]
 
No actions at all were taken at my end of things.
The short drop seen at about 7pm was a genuine broadband issue. It's possible the router might have rebooted itself at that point, but it looks like the BQM had recovered before that happened.

Edited by Werewhelk (Thu 06-Jun-19 09:44:42)

Standard User Werewhelk
(newbie) Tue 11-Jun-19 10:45:18
Print Post

Re: BQM showing solid red even though broadband is up


[re: Werewhelk] [link to this post]
 
My broadband is currently up and working but BQM is showing solid red

Good time to check?

Standard User RobertoS
(elder) Tue 11-Jun-19 11:04:11
Print Post

Re: BQM showing solid red even though broadband is up


[re: Werewhelk] [link to this post]
 
Good time to check what? (No answer needed).

If the broadband is working fine, and as you know this happens because of a well-known quirk on VM that stops it responding to the BQM pings, why do you keep worrying about it?

MrSaffron has no control over the way VM runs its network, and you donít have a broadband problem. I doubt if VM will alter their system either, if you complain to them.

Why donít you just delete your BQM and relax? Does it tell you anything useful, that has any effect on your life, when it is working?

My broadband basic info/help site - www.robertos.me.uk. Domains, site and mail hosting - Tsohost.
Connection - Three 4G, tbb tests normally 35-45Mpbs down, 65Mbps off-peak, 9-24 up.
==================================================
If you never think of anything off the wall, you'll never think of anything original.
Pages in this thread: 1 | 2 | (show all)   Print Thread

Jump to