User comments on ISPs
  >> BT Broadband


Register (or login) on our website and you will not see this ad.


Pages in this thread: 1 | [2] | 3 | (show all)   Print Thread
Standard User izools
(experienced) Tue 01-May-12 16:10:50
Print Post

Testing done!


[re: izools] [link to this post]
 
OK so just for good measure I've:

Rebooted the HH3 and Openreach modem (is a newer ECI modem, installed this year)
Disconnected all and sundry from the router, disabled the router WiFi
Connected to my laptop via Ethernet
Disabled AV / Firewall / Etc (use Comodo free internet security suite usually)
Disabled Wifi card on laptop
Ran CCleaner
IPConfig /release
IPConfig /renew
IPConfig /flushdns
Closed any tray apps

Unfortunately this hasn't made any difference:

http://www.thinkbroadband.com/speedtest/results/id/1...
http://www.speedtest.net/result/1925975988.png
http://www.speedtest.net/result/1925985349.png
http://www.pingtest.net/result/61989834.png
http://i.imgur.com/7QDhx.png
http://i.imgur.com/rZQzf.png

So definately a BT issue. Hopefully it clears up during the stabilization period smile

_____________________________________________
BT Infinity #2 - 4.4MBps on P2P ¦ Full 40/10 Sync ¦ 81/20 Attainable ¦ Benchmarked 22ms Ping ¦ 2ms Jitter ¦ 37.3Mbit Down ¦ 9.2Mbit Up
BT / Openreach - You've finally done well. Very well indeed.
Standard User MHC
(legend) Tue 01-May-12 16:25:45
Print Post

Re: Testing done!


[re: izools] [link to this post]
 
Can you get a screen shot showing Task manager during the downloads? It should show the speeds being seen every 1/4 second or so. That will show whether the maximum of 70+ is being reached or something is throttling the traffic at a lower level.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

M H C


taurus excreta cerebrum vincit
Standard User izools
(experienced) Tue 01-May-12 16:41:36
Print Post

Re: Testing done!


[re: MHC] [link to this post]
 
I had task manager open throughout the tests but because the laptop was connecting to the router at 1GBps the paltry throughput I was getting was barely registering. I.e. a couple of pixels barely registering tongue

_____________________________________________
BT Infinity #2 - 4.4MBps on P2P ¦ Full 40/10 Sync ¦ 81/20 Attainable ¦ Benchmarked 22ms Ping ¦ 2ms Jitter ¦ 37.3Mbit Down ¦ 9.2Mbit Up
BT / Openreach - You've finally done well. Very well indeed.


Register (or login) on our website and you will not see this ad.

Standard User RobertoS
(sensei) Tue 01-May-12 16:57:09
Print Post

Re: BT Infinity Option 2 Upgrade - Fail, or impatience?


[re: izools] [link to this post]
 
In reply to a post by izools:
Weird thing is BT Speedtester reports an IP Profile of 77.43 Mbit/sec. So my sync rate must be around the full 80 meg mark to be given an IP profile of 77.43 surely?
Yes. IP Profile is approximately 96.79% of sync. 77.43/0.9679 = 77998 79998.

My broadband basic info/help site - www.robertos.me.uk
My domains,website and mail hosting - Tsohost. Internet connection - Plusnet Value Fibre.

"Where talent is a dwarf, self-esteem is a giant." - Jean-Antoine Petit-Senn.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Edited by RobertoS (Tue 01-May-12 18:19:46)

Standard User MHC
(legend) Tue 01-May-12 17:04:33
Print Post

Re: Testing done!


[re: izools] [link to this post]
 
Have you set the Task Manager Option to Auto Scale - ON ?

I too have a 1Gbps network but the scale is at 5% when downloading on a 40Mbps connection and the trace get to about 3/4 of the maximum.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

M H C


taurus excreta cerebrum vincit
Standard User izools
(experienced) Tue 01-May-12 18:59:22
Print Post

Re: Testing done!


[re: MHC] [link to this post]
 
In reply to a post by MHC:
Have you set the Task Manager Option to Auto Scale - ON ?

I too have a 1Gbps network but the scale is at 5% when downloading on a 40Mbps connection and the trace get to about 3/4 of the maximum.


OK, done one.

http://i.imgur.com/dtCTa.png

The first bit of traffic on the graph is the speedtest which seems to tie up accurately with the reported throughput. There is a brief flatline followed by the traffic generated by my copying a 700MB file from my local hard drive to the hard drive of another computer on the network.

I have done this to demonstrate that the wireless conneciton is not limiting throughput - I am able to obtain 11MByte/sec+ (Yes, MB) over my Wireless connection when copying to a wired client on the network.

I am using a 5.0GHz Netgear Wireless Access Point - the 2.4GHz band causes serious bandwidth issues with rates as high as we're dealing with here as you all know. Seems to work well, eh? smile

_____________________________________________
BT Infinity #2 - 4.4MBps on P2P ¦ Full 40/10 Sync ¦ 81/20 Attainable ¦ Benchmarked 22ms Ping ¦ 2ms Jitter ¦ 37.3Mbit Down ¦ 9.2Mbit Up
BT / Openreach - You've finally done well. Very well indeed.

Edited by izools (Tue 01-May-12 19:01:08)

Standard User MHC
(legend) Tue 01-May-12 19:47:46
Print Post

Re: Testing done!


[re: izools] [link to this post]
 
That suggests you are peaking at 120Mbps across the wireless ... so your local network is not slowing things down.

Have you checked that the MTU setting are correct? VDSL/Infinity requires 1492 or less.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

M H C


taurus excreta cerebrum vincit
Standard User RobertoS
(sensei) Tue 01-May-12 20:33:13
Print Post

Re: Testing done!


[re: MHC] [link to this post]
 
VDSL2.

My broadband basic info/help site - www.robertos.me.uk
My domains,website and mail hosting - Tsohost. Internet connection - Plusnet Value Fibre.

"Where talent is a dwarf, self-esteem is a giant." - Jean-Antoine Petit-Senn.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Standard User jchamier
(knowledge is power) Tue 01-May-12 23:07:00
Print Post

Re: Testing done!


[re: MHC] [link to this post]
 
In reply to a post by MHC:
VDSL/Infinity requires 1492 or less.


Is that just because its PPPoE rather than A ?

James - be* pro - 16.8 or 17.2mbps BQM
Still waiting for FTTC cabinet since Mar 2011- THFB PCP 5
Standard User qasdfdsaq
(learned) Wed 02-May-12 00:14:07
Print Post

Re: Testing done!


[re: izools] [link to this post]
 
Strange that it's showing you're only on 10mbps for your upstream profile. My line sync's at 16993 right now (banded profile [censored]) but upstream IP profile is listed at 20mbps.

Something's weird/stuck/not right
Pages in this thread: 1 | [2] | 3 | (show all)   Print Thread

Jump to