General Discussion
  >> Fibre Broadband


Register (or login) on our website and you will not see this ad.


Pages in this thread: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | [7] | (show all)   Print Thread
Standard User Tipper2772
(learned) Wed 29-Feb-12 19:50:14
Print Post

Re: SLOW SPEED ON XP PC BUT FULL SPEED ON W7 PC


[re: XRaySpeX] [link to this post]
 
« SpeedGuide.net TCP Analyzer Results »
Tested on: 2012.02.29 14:43
IP address: 91.125.xxx.xxx
Client OS/browser: Windows 7 (Firefox 10.0.2)

TCP options string: 020405ac0103030201010402
MSS: 1452
MTU: 1492
TCP Window: 66792 (multiple of MSS)
RWIN Scaling: 2 bits (2^2=4)
Unscaled RWIN : 16698
Recommended RWINs: 63888, 127776, 255552, 511104, 1022208
BDP limit (200ms): 2672kbps (334KBytes/s)
BDP limit (500ms): 1069kbps (134KBytes/s)
MTU Discovery: ON
TTL: 116
Timestamps: OFF
SACKs: ON
IP ToS: 00000000 (0)

http://www.thinkbroadband.com/speedtest/button/13305...

http://www.speedtest.net/result/1804915761.png

(W7 PC)
Standard User Tipper2772
(learned) Wed 29-Feb-12 20:13:36
Print Post

Re: SLOW SPEED ON XP PC BUT FULL SPEED ON W7 PC


[re: meteosat] [link to this post]
 
In reply to a post by meteosat:
Just a thought - you haven't got any banking software protection?
I was running RAPPORT and the XP system slowed down massively - removed it and suddenly the whole computer cam alive again, and XP equalled my Windows 7 results.
Cheers


I used to use Rapport - but i havn't since last year smile
Standard User Zarjaz
(knowledge is power) Wed 29-Feb-12 20:17:13
Print Post

Re: SLOW SPEED ON XP PC BUT FULL SPEED ON W7 PC


[re: Tipper2772] [link to this post]
 
I hesitate to repeat it, but I suspect there's something amiss with the one machine giving the problems, nothing any more sinister than that.

Clearly I was misleading in mentioning that my old XP machine showed similar issues, and that some readers thought I was pointing the finger at the OS itself. I wasn't.


Register (or login) on our website and you will not see this ad.

Standard User Tipper2772
(learned) Wed 29-Feb-12 20:17:58
Print Post

Re: SLOW SPEED ON XP PC BUT FULL SPEED ON W7 PC


[re: Croftie] [link to this post]
 
I posted TCP optimiser settings smile

Any suggestions?
Standard User Croftie
(member) Wed 29-Feb-12 23:55:09
Print Post

Re: SLOW SPEED ON XP PC BUT FULL SPEED ON W7 PC


[re: Tipper2772] [link to this post]
 
Your settings seem ok so now you need to rule out the OS completely.

Download linux, boot it from a cd or usb stick and run a speed test.

http://www.ubuntu.com/download/ubuntu/download
Standard User XRaySpeX
(eat-sleep-adslguide) Thu 01-Mar-12 00:10:19
Print Post

Re: SLOW SPEED ON XP PC BUT FULL SPEED ON W7 PC


[re: Tipper2772] [link to this post]
 
So did I frown
In reply to a post by Tipper2772:
But after changing my tcp settings there is absolutely no change in speeds
Presume you rebooted XP before doing speed tests? Think TCPOptimizer tells you to.

1999: Freeserve 48K Dial-Up => 2005: Wanadoo 1 Meg BB => 2007: Orange 2 Meg BB => 2008: Orange 8 Meg LLU => 2010: Orange 16 Meg LLU => 2011: Orange 19 Meg WBC
Pages in this thread: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | [7] | (show all)   Print Thread

Jump to