User comments on ISPs
  >> EE (Everything Everywhere) and Orange


Register (or login) on our website and you will not see this ad.


Pages in this thread: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | [6] | 7 | 8 | (show all)   Print Thread
Standard User XRaySpeX
(eat-sleep-adslguide) Wed 12-Dec-12 14:42:05
Print Post

Re: Was connecting at 19-20Mbps download, now only 9722Kbps


[re: timpent] [link to this post]
 
In reply to a post by timpent:
she removed the banded profile
She didn't! Nothing's changed!

1999: Freeserve 48K Dial-Up => 2005: Wanadoo 1 Meg BB => 2007: Orange 2 Meg BB => 2008: Orange 8 Meg LLU => 2010: Orange 16 Meg LLU => 2011: Orange 19 Meg WBC
Standard User timpent
(learned) Wed 12-Dec-12 14:58:12
Print Post

Re: Was connecting at 19-20Mbps download, now only 9722Kbps


[re: XRaySpeX] [link to this post]
 
In reply to a post by XRaySpeX:
In reply to a post by timpent:
she removed the banded profile
She didn't! Nothing's changed!

Back on 4th Dec, following the removal of the banded profile, I wrote:

Upstream 1124 (Kbps.)
Downstream 18605 (Kbps.)
Noise Margin 6.1 dB 6.1 dB
Line Attenuation 11.6 dB 19.5 dB

So much better in theory.

However the actual speeds we're getting are nothing like that - eg:

Speed Down 6064.15 Kbps ( 5.9 Mbps )
Speed Up 863.36 Kbps ( 0.8 Mbps )

Speed Down 5078.86 Kbps ( 5 Mbps )
Speed Up 845.75 Kbps ( 0.8 Mbps )

Any ideas why that would be or should I just be patient?

Doesn't the fact that we were connecting at 18Kbps on 4th Dec, and are now connecting at 15Kbps, and the fact that the sync speed is still changing a bit (given that we're still in the stabilisation period), indicate that the banded profile was removed? After all, it was syncing at 9.7Kbps after the initial problems...

I agree the upstream is on a profile, but the downstream too? Do you think it should be syncing at a higher speed whilst in the stabilisation period? It has been at approx 15Mpbs for a few days now...

Thanks

Tim
Standard User XRaySpeX
(eat-sleep-adslguide) Wed 12-Dec-12 16:06:20
Print Post

Re: Was connecting at 19-20Mbps download, now only 9722Kbps


[re: timpent] [link to this post]
 
Ah, OK, I overlooked that reading where
In reply to a post by timpent:
Noise Margin 6.1 dB 6.1 dB
shows the banding gone, but since then they show
In reply to a post by timpent:
Noise Margin 30.5 dB 9.0 dB
or higher, which shows banding back.

1999: Freeserve 48K Dial-Up => 2005: Wanadoo 1 Meg BB => 2007: Orange 2 Meg BB => 2008: Orange 8 Meg LLU => 2010: Orange 16 Meg LLU => 2011: Orange 19 Meg WBC


Register (or login) on our website and you will not see this ad.

Standard User timpent
(learned) Wed 12-Dec-12 17:11:11
Print Post

Re: Was connecting at 19-20Mbps download, now only 9722Kbps


[re: XRaySpeX] [link to this post]
 
Excuse my ignorance XRaySpeX, but couldn't that be just showing the SNRs that the "equipment" is currently testing during the stabilisation period? Or is that not how it works?

Thanks

Tim
Standard User leexgx
(member) Thu 13-Dec-12 12:41:24
Print Post

Re: Was connecting at 19-20Mbps download, now only 9722Kbps


[re: timpent] [link to this post]
 
i would just give it an another week, then get them to reset the profile if the upstream does not reset, still high 18mb speeds would be nice to have

i only know of orange that do this low speed profile "stabilisation" thing (maybe they do it so they can try to get your speed as slow as they can so you cant use as much data)

but the running theme on here with orange is just getting to talk to some one who is not an monkey in front of an computer (reading an script off the screen) at orange would seem annoying something that should take 5 mins takes 3 days to do

sky and plusnet there tech support have direct access to do all the stuff right away normally

Standard User timpent
(learned) Mon 17-Dec-12 08:13:46
Print Post

Re: Was connecting at 19-20Mbps download, now only 9722Kbps


[re: leexgx] [link to this post]
 
We've had a very stable connection for five days now so clearly the stabilisation has finished:

Status
Configured Current
Line Status --- SHOWTIME
Link Type --- Interleaved Path
Operation Mode Automatic G992.5(ADSL2+)
Data Rate Information
Stream Type Actual Data Rate
Upstream 444 (Kbps.)
Downstream 15165 (Kbps.)
Defect/Failure Indication
Operation Data Upstream Downstream
Noise Margin 30.2 dB 11.5 dB
Line Attenuation 11.7 dB 19.5 dB


speedtester.bt.com results:

Download speed achieved during the test was - 10.04 Mbps
For your connection, the acceptable range of speeds is 4 Mbps-21 Mbps.
IP Profile for your line is - 13.38 Mbps

Upload speed achieved during the test was - 0.34Mbps
Additional Information:
Upstream Rate IP profile on your line is - 0.83 Mbps


I'll get in touch with them again today and see what happens...
Standard User timpent
(learned) Tue 18-Dec-12 09:49:03
Print Post

Re: Was connecting at 19-20Mbps download, now only 9722Kbps


[re: timpent] [link to this post]
 
Finally got onto a tier two support person and she reset the SNRs...

Status
Configured Current
Line Status --- SHOWTIME
Link Type --- Interleaved Path
Operation Mode Automatic G992.5(ADSL2+)
Data Rate Information
Stream Type Actual Data Rate
Upstream 1137 (Kbps.)
Downstream 19267 (Kbps.)
Defect/Failure Indication
Operation Data Upstream Downstream
Noise Margin 7.3 dB 6.1 dB
Line Attenuation 11.6 dB 19.0 dB


speedtester.bt.com:

Download speed achieved during the test was - 15.83 Mbps
For your connection, the acceptable range of speeds is 4 Mbps-21 Mbps.
IP Profile for your line is - 17 Mbps

Upload speed achieved during the test was - 0.98Mbps
Additional Information:
Upstream Rate IP profile on your line is - 0.83 Mbps


Fingers crossed it'll remain stable at this speed...

Tim
Standard User XRaySpeX
(eat-sleep-adslguide) Tue 18-Dec-12 13:43:31
Print Post

Re: Was connecting at 19-20Mbps download, now only 9722Kbps


[re: timpent] [link to this post]
 
That's more like it again. Still about 1 Meg shy. Surprised you are getting 1.1 Meg Up on Interleaved; usually 888K.

But how long will it last? Just hope they don't interfere with it again like they did before.

1999: Freeserve 48K Dial-Up => 2005: Wanadoo 1 Meg BB => 2007: Orange 2 Meg BB => 2008: Orange 8 Meg LLU => 2010: Orange 16 Meg LLU => 2011: Orange 19 Meg WBC
Standard User timpent
(regular) Tue 18-Dec-12 14:25:21
Print Post

Re: Was connecting at 19-20Mbps download, now only 9722Kbps


[re: XRaySpeX] [link to this post]
 
I can live with it being 1Meg shy smile

As to why they messed with it before I don't know. We had the two days of terrible connection dropping issues after which it went onto a banded profile, but they appeared to have removed that at some point, then reinstated it.

Fingers crossed it'll remain like this now...

Thanks

Tim
Standard User XRaySpeX
(eat-sleep-adslguide) Tue 18-Dec-12 14:39:48
Print Post

Re: Was connecting at 19-20Mbps download, now only 9722Kbps


[re: timpent] [link to this post]
 
I thought you could!

1999: Freeserve 48K Dial-Up => 2005: Wanadoo 1 Meg BB => 2007: Orange 2 Meg BB => 2008: Orange 8 Meg LLU => 2010: Orange 16 Meg LLU => 2011: Orange 19 Meg WBC
Pages in this thread: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | [6] | 7 | 8 | (show all)   Print Thread

Jump to