Technical Discussion
  >> Technical Issues


Register (or login) on our website and you will not see this ad.


  Print Thread
Standard User brianteeman
(newbie) Tue 16-Jun-20 19:55:12
Print Post

Sanity Check please


[link to this post]
 
(apologies if this is the wrong forum this is my first post)

I am having ongoing issues with my virgin 350 install. The one thing I cannot get my head around is that pings from the hub are losing about 30% packets on average. Virgin are telling me that this is not a problem but it sounds like I am getting the run around.

My understanding was that in an ideal world all packets would return and the min/med/max should be close to identical values.

This is what I just got when pinging directly from the hub.

PING 213.105.9.24 (213.105.9.24): 64 data bytes
72 bytes from 213.105.9.24: seq=0 ttl=249 time=40.000 ms
72 bytes from 213.105.9.24: seq=1 ttl=249 time=10.000 ms
72 bytes from 213.105.9.24: seq=2 ttl=249 time=4420.000 ms
72 bytes from 213.105.9.24: seq=3 ttl=249 time=8960.000 ms
--- 213.105.9.24 ping statistics ---
10 packets transmitted, 4 packets received, 60% packet loss
round-trip min/avg/max = 10.000/3357.500/8960.000 ms
Standard User jchamier
(eat-sleep-adslguide) Tue 16-Jun-20 19:57:40
Print Post

Re: Sanity Check please


[re: brianteeman] [link to this post]
 
Are you using WiFi or ethernet connection?

20 years of broadband connectivity since 1999 trial - Live BQM
Standard User mlmclaren
(knowledge is power) Tue 16-Jun-20 20:17:33
Print Post

Re: Sanity Check please


[re: brianteeman] [link to this post]
 
If your using the ping tool within the Hub's web interface then don't, it doesn't work.

What do you get when testing on a PC using ethernet cable?

Matt - Virgin Media M350 with Hub 4 in South Birmingham.

10 years in Technical Customer Service, Construction Trades and Administration - Now I'm a Furloughed Chef


Register (or login) on our website and you will not see this ad.

Standard User brianteeman
(newbie) Tue 16-Jun-20 20:27:57
Print Post

Re: Sanity Check please


[re: mlmclaren] [link to this post]
 
its actually fine when using a pc. didnt even think to try that before as I assumed it would be more effective measuring directly from the hub.

From your signature you have the same v350 as me. Can you confirm that you get similar garbage reports when using ping on your hub.

And if you could be so kind as to take a look at my bqm and let me know if it is similar to yours.

My Broadband Ping

Edited by brianteeman (Tue 16-Jun-20 20:35:10)

Standard User mlmclaren
(knowledge is power) Tue 16-Jun-20 20:43:17
Print Post

Re: Sanity Check please


[re: brianteeman] [link to this post]
 
I do get the same garbage on my hub 4 and also used to get it on the hub 3,

My BQM

Matt - Virgin Media M350 with Hub 4 in South Birmingham.

10 years in Technical Customer Service, Construction Trades and Administration - Now I'm a Furloughed Chef
  Print Thread

Jump to