User comments on ISPs
  >> Zen Internet


Register (or login) on our website and you will not see this ad.


Pages in this thread: << 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | [15] | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | (show all)   Print Thread
Standard User derekdel
(member) Mon 21-Mar-16 20:39:13
Print Post

Re: Slow downloads


[re: jongreen84] [link to this post]
 
In reply to a post by jongreen84:
I'm just trying to make sure that effort is being focussed in the right areas, as a lot of the reports on this thread appear to be general speed issues, and separate to the single-thread issue.


Is this not a single thread problem then my humble apologies. check out that ping on a Zen line that there is 'nothing wrong with it'



http://www.thinkbroadband.com/speedtest/button/14571...

Line 1u BQM
Line 2p BQM
Standard User nnev
(newbie) Mon 21-Mar-16 21:22:45
Print Post

Re: Slow downloads


[re: Huntyz] [link to this post]
 
Mine isn't.
http://www.thinkbroadband.com/speedtest/button/14585...
I'm on 80/20 and dsl1
Standard User din100
(member) Wed 23-Mar-16 12:40:14
Print Post

Re: Slow downloads


[re: jongreen84] [link to this post]
 
Mine seems to be better for last 2 days Sunday was really bad see this week and if this continue I have to look else where

___________
http://www.din100.net
SpeedTest Result


Register (or login) on our website and you will not see this ad.

Standard User 3MbBik
(newbie) Wed 23-Mar-16 15:25:35
Print Post

Re: Slow downloads


[re: jongreen84] [link to this post]
 
I appear to have been switched onto BNG1 early this morning

http://www.thinkbroadband.com/ping/share/910990a65fa...

For the first time in months my mid afternoon single thread download speed is the same speed as the six thread.

http://www.thinkbroadband.com/speedtest/results.html...

Tracing route to thinkbroadband.com [80.249.99.130]
over a maximum of 30 hops:
0 GGF-MainPC.lan [192.168.1.67]
1 dsldevice.lan [192.168.1.254]
2 losubs.subs.bng1.th-lon.zen.net.uk [62.3.80.17]
3 ae1-176.cr1.th-lon.zen.net.uk [62.3.80.36]
4 netconnex-gw.zen.net.uk [82.71.254.2]
5 te1-1-1-31.core-rs2.thdo.ncuk.net [80.249.97.85]
6 www.thinkbroadband.com [80.249.99.130]

Computing statistics for 150 seconds...
Source to Here This Node/Link
Hop RTT Lost/Sent = Pct Lost/Sent = Pct Address
0 GGF-MainPC.lan [192.168.1.67]
0/ 100 = 0% |
1 1ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% dsldevice.lan [192.168.1.254]
0/ 100 = 0% |
2 15ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% losubs.subs.bng1.th-lon.zen.net.uk [62.3.80.17]
0/ 100 = 0% |
3 18ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% ae1-176.cr1.th-lon.zen.net.uk [62.3.80.36]
0/ 100 = 0% |
4 18ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% netconnex-gw.zen.net.uk [82.71.254.2]
0/ 100 = 0% |
5 22ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% te1-1-1-31.core-rs2.thdo.ncuk.net [80.249.97.85]
0/ 100 = 0% |
6 15ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% www.thinkbroadband.com [80.249.99.130]

Trace complete.

Godfrey.
Standard User knight01
(regular) Wed 23-Mar-16 16:48:49
Print Post

Re: Slow downloads


[re: jongreen84] [link to this post]
 
I've also experienced similar speed issues over last month. Couldn't understand why after many years of stable and fast connection, my speed went very slow. Until I came across this thread.

Websites and videos/images are loading slower and keep buffering.

Looks like I'm on dsl2.th-lon, that is having speed issues.

Tracing route to thinkbroadband.com [80.249.99.130]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms router.asus.com [192.168.1.1]
2 7 ms 6 ms 7 ms losubs.subs.dsl2.th-lon.zen.net.uk [62.3.84.21]
3 8 ms 7 ms 18 ms ae1-115.cr2.th-lon.zen.net.uk [62.3.84.189]
4 94 ms 14 ms 6 ms ge-2-0-0-0.cr1.th-lon.zen.net.uk [62.3.80.41]
5 7 ms 6 ms 7 ms netconnex-gw.zen.net.uk [82.71.254.2]
6 9 ms 8 ms 12 ms te1-1-1-31.core-rs2.thdo.ncuk.net [80.249.97.85]
7 7 ms 7 ms 11 ms www.thinkbroadband.com [80.249.99.130]

http://www.thinkbroadband.com/speedtest/results.html...

If I do a speedtest.net test, I get full speed.
http://www.speedtest.net/result/5191919597.png

Zen need to fix this issue ASAP, which looks like it's been ongoing since January. Otherwise I'll and many others will be looking at other providers and most are cheaper.

I have raised a support ticket.

Edited by knight01 (Wed 23-Mar-16 16:52:52)

Standard User PSP83
(newbie) Wed 23-Mar-16 16:52:35
Print Post

Re: Slow downloads


[re: knight01] [link to this post]
 
If you haven't already, send support an email with all the information and link to this thread so they know you are getting the same issues.
Standard User PSP83
(newbie) Wed 23-Mar-16 16:54:30
Print Post

Re: Slow downloads


[re: jongreen84] [link to this post]
 
I got this response from support by email..

---
I have forwarded this to a dedicated team that looks into this single thread issue. It appears this issue is happening with other ISP's as well and has been raised to the second line Openreach. At the moment we have no further updates, unfortunately we have no indication when we will get an update but if you want more information you can request an update weekly by emailing [email protected]

This means the issue might be around for a while. But it is certainly not being neglected. We have dedicated people dealing with this issue on a daily basis.
---

So hopefully something can be sorted soon, although it was better yesterday and even better today, but I will wait and see until support say all issues are fixed before anything.
Standard User knight01
(regular) Wed 23-Mar-16 16:54:57
Print Post

Re: Slow downloads


[re: PSP83] [link to this post]
 
I've just raised a support ticket. Hopefully this get fixed.
I can't watch Better Call Saul on Netflix, it keeps buffering. frown

Standard User aparat
(regular) Wed 23-Mar-16 18:13:36
Print Post

Re: Slow downloads


[re: din100] [link to this post]
 
Mine still [censored].
http://www.thinkbroadband.com/speedtest/results.html...

Oh God when I hear openreach that means ages to resolve, jongreen please say I'm wrong.
Your supplier supposed to give you update on Monday. Any news?
Standard User knight01
(regular) Wed 23-Mar-16 19:46:15
Print Post

Re: Slow downloads


[re: jongreen84] [link to this post]
 
In reply to a post by jongreen84:
... When we managed to replicate the issue on a staff line, we manually forced this connection to bng1.th-lon, and still got poor single-thread performance on that connection.

Regarding the single-thread fault, we're still working with our supplier, and will continue to progress this. We'll provide updates when we can, but appreciate the frustration as this continues.


I reconnected the routers PPP session and was connected to bng1.th-lon.

@jongreen84 Just like your staff line, my performance/speed is also poor on bng1.

http://www.thinkbroadband.com/speedtest/results.html...

Tracing route to thinkbroadband.com [80.249.99.130]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms router.asus.com [192.168.1.1]
2 7 ms 7 ms 7 ms losubs.subs.bng1.th-lon.zen.net.uk [62.3.80.17]
3 7 ms 6 ms 6 ms ae1-176.cr1.th-lon.zen.net.uk [62.3.80.36]
4 7 ms 7 ms 7 ms netconnex-gw.zen.net.uk [82.71.254.2]
5 8 ms 9 ms 9 ms te1-1-1-31.core-rs2.thdo.ncuk.net [80.249.97.85]
6 7 ms 7 ms 7 ms www.thinkbroadband.com [80.249.99.130]
Trace complete.

I'm still having the same slow issue. I tried downloading the test files and download speeds are between 60Kbps - 110Kbps. Thats 1% of what I should be getting. Again if I do a Speedtest.net speed test, I get full speeds.

Support ticket id: [7879929:5637349]

Edited by knight01 (Wed 23-Mar-16 19:47:21)

Pages in this thread: << 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | [15] | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | (show all)   Print Thread

Jump to