User comments on ISPs
  >> Zen Internet


Register (or login) on our website and you will not see this ad.


Pages in this thread: 1 | [2] | 3 | >> (show all)   Print Thread
Standard User mlmclaren
(knowledge is power) Sat 09-Apr-16 00:01:01
Print Post

Re: Zen service dead


[re: therioman] [link to this post]
 
In reply to a post by therioman:
In reply to a post by ukwiz:
You must be one of the lucky few. The status page says that they have had a fibre break in their network.

My speeds have dropped from 68/16 down to 1/5 with lots of packet loss.


Ouch. They must be running the network really hot then if they haven't got sufficient diversity that they can move traffic via other routes without causing that much of a drop in bandwidth.


Suppose it depends what link has been busted really....

I know that when they re-routed a lot of northern connections last year and it didn't cause this much trouble.... maybe a biggy gone down

BTInfinity - 66000/21000kbps Formerly 116000/31000 - Quality Monitor - Quality Monitor 2
VirginMedia - 77000/5250kbps - BQM L1 - BQM L2
Standard User sidef
(newbie) Sat 09-Apr-16 06:52:03
Print Post

Re: Zen service dead


[re: mlmclaren] [link to this post]
 
http://status.zensupport.co.uk/active/5/4659
Standard User mlmclaren
(knowledge is power) Sat 09-Apr-16 11:27:04
Print Post

Re: Zen service dead


[re: sidef] [link to this post]
 
I assumed it would be London based on the amount of issues it caused.

BTInfinity - 66000/21000kbps Formerly 116000/31000 - Quality Monitor - Quality Monitor 2
VirginMedia - 77000/5250kbps - BQM L1 - BQM L2


Register (or login) on our website and you will not see this ad.

Standard User clivers
(learned) Sat 09-Apr-16 19:51:11
Print Post

Re: Zen service dead


[re: mlmclaren] [link to this post]
 
Well the time taken to re-route 12 hours? i recon was pretty poor!! Last time they had a major problem they assured every one they would learn?
Standard User mlmclaren
(knowledge is power) Sat 09-Apr-16 19:53:33
Print Post

Re: Zen service dead


[re: clivers] [link to this post]
 
Sorry so it took 12 hours for Zen to get 'everyone' connected via another route whilst they fixed the issue???

If so then I agree that it terrible...

BTInfinity - 66000/21000kbps Formerly 116000/31000 - Quality Monitor - Quality Monitor 2
VirginMedia - 77000/5250kbps - BQM L1 - BQM L2
Standard User Bryer
(experienced) Mon 11-Apr-16 15:40:03
Print Post

Re: Zen service dead


[re: mlmclaren] [link to this post]
 
In reply to a post by mlmclaren:
Sorry so it took 12 hours for Zen to get 'everyone' connected via another route whilst they fixed the issue???

If so then I agree that it terrible...


To be honest, the break was at 4am, so that would have been I'd imagine 1 or 2 engineers at Zen overnight, that probably had to call people in out of hours. Managing to get people re-routed in 12 hours is pretty good if you ask me.

It took 3 days for Talk Talk to resolve a similar issue in 2014.
Standard User mlmclaren
(knowledge is power) Mon 11-Apr-16 15:46:05
Print Post

Re: Zen service dead


[re: Bryer] [link to this post]
 
What I'm unsure of here is, does rerouting mean people where offline completly until re-routed or just slowed to a crawl??

If offline than I would expect this to be an automatic fix that would just mean connection reducing speed.

BTInfinity - 66000/21000kbps Formerly 116000/31000 - Quality Monitor - Quality Monitor 2
VirginMedia - 77000/5250kbps - BQM L1 - BQM L2
Standard User Jax2
(member) Mon 11-Apr-16 18:38:13
Print Post

Re: Zen service dead


[re: mlmclaren] [link to this post]
 
I was just slowed down from my usual 73 Mbps to 15 Mbps but never lost connection.
Standard User clivers
(learned) Mon 11-Apr-16 21:28:33
Print Post

Re: Zen service dead


[re: Jax2] [link to this post]
 
Im pretty sure the original poster of this thread summed up the problem. All the BQMs i saw had heavy packet loss so draw your own conclusions. Lucky for us the only zen connection we have is for failback and had really heavy packet loss and was unusable.
Standard User kebabselector
(member) Tue 12-Apr-16 15:47:46
Print Post

Re: Zen service dead


[re: clivers] [link to this post]
 
My latency is still very poor (previous was 10ms - now 25ms)

My Broadband Ping

Will a reboot restore it?

Current on Zen, getting around 5mb down - .8mb up
Exchange is Fibre enabled, Cab not economically viable to upgrade - though 'Now Exploring Solutions aka we want someone else to pay for it.'

Edited by kebabselector (Tue 12-Apr-16 15:48:38)

Pages in this thread: 1 | [2] | 3 | >> (show all)   Print Thread

Jump to