General Discussion
  >> General Broadband Chatter


Register (or login) on our website and you will not see this ad.


  Print Thread
Standard User dwilkins
(newbie) Fri 17-May-13 14:37:47
Print Post

TBB v HTTPx6 tests - huge difference


[link to this post]
 
I am starting to wonder if there is something amiss with my PC. When I use the standard SpeedTester page (not mobile or the installable version), I get the expected 5.8-6.4 (ish) Mb/s DL speeds on the tbb test and about 0.1 Mb/s on HTTPx6 (likewise UL speeds are about 0.7 Mb/s for tbb and (last one was) 0.03 Mb/s HTTPx6 (!!)

Is this huge difference symptomatic of anything? Note that I just installed a new ASUS DSL-N55U (with wireless, i/s/o the old WAP I was using with >>>), but I got similar HTTP results with previous DrayTek Vigor 2820. I used to just shrug, but I'm starting to wonder...

Thanks for any light anyone can shine...it's not my specialist area!

EDIT: sorry forgot the links!

http://www.thinkbroadband.com/speedtest/results.html...
http://www.thinkbroadband.com/speedtest/results.html...

Edited by dwilkins (Fri 17-May-13 14:42:34)

Administrator MrSaffron
(staff) Fri 17-May-13 14:43:02
Print Post

Re: TBB v HTTPx6 tests - huge difference


[re: dwilkins] [link to this post]
 
Probably something blocking the HTTP access to the test files.

Also worth noting your latency seems stupidly high, which might actually be the cause, i.e. the HTTP testing could be giving up with latency so high.

Andrew Ferguson, andrew@thinkbroadband.com
www.thinkbroadband.com - formerly known as ADSLguide.org.uk
The author of the above post is a thinkbroadband staff member. It may not constitute an official statement on behalf of thinkbroadband.
Standard User dwilkins
(newbie) Fri 17-May-13 17:45:49
Print Post

Re: TBB v HTTPx6 tests - huge difference


[re: MrSaffron] [link to this post]
 
Hi, Andrew and thanks for your reply.

Yes I noticed the high latency on one test (but it's only 35ms on the other, unless you count that as high also, so I figured a one-off). It doesn't seem to affect web-browsing,except when updating certain sites with new content (online tickets I reply to) which take 10s or so to refresh after I click Submit. But routine browsing seems fine, as are downloads, uploads to FTP, and so on.

But thanks to your prod, I tried disabling 'WebGuard' on my AV (Avira Internet Security 2012), and

http://www.thinkbroadband.com/speedtest/results.html...

Decision-time, I guess smile

Thanks again
Dave W.


Register (or login) on our website and you will not see this ad.

Administrator MrSaffron
(staff) Fri 17-May-13 23:34:15
Print Post

Re: TBB v HTTPx6 tests - huge difference


[re: dwilkins] [link to this post]
 
Thanks for the extra info and what was causing the poor HTTP performance

We will be adding notes about odd situations like yours to the tester in due course

Andrew Ferguson, andrew@thinkbroadband.com
www.thinkbroadband.com - formerly known as ADSLguide.org.uk
The author of the above post is a thinkbroadband staff member. It may not constitute an official statement on behalf of thinkbroadband.
  Print Thread

Jump to