Technical Discussion
  >> Windows Issues


Register (or login) on our website and you will not see this ad.


Pages in this thread: 1 | [2] | 3 | (show all)   Print Thread
Standard User wingco1
(legend) Mon 30-Jul-12 21:38:19
Print Post

Re: IMAP and photographs


[re: Deadbeat] [link to this post]
 
That never crossed my mind until you mentioned it. The account in question is an IMAP account which I thought may have been the cause. However I've just sent a number of test messages with pictures attached, and they all displayed correctly on opening. So it appears to be just one contact.

I'm at a loss as to why the pictures sent from this contact can be viewed from the attachments but not within the body of the email.

Thanks for the pointer. It proves the IMAP account is fine.
Standard User Deadbeat
(knowledge is power) Mon 30-Jul-12 21:51:55
Print Post

Re: IMAP and photographs


[re: wingco1] [link to this post]
 
If there are no placeholders where the images should be, they are probably "attaching" the images as files rather than "inserting" them as inline images.

Edited by Deadbeat (Mon 30-Jul-12 21:54:17)

Standard User wingco1
(legend) Mon 30-Jul-12 22:22:44
Print Post

Re: IMAP and photographs


[re: Deadbeat] [link to this post]
 
The placeholders are there, but with the red X in the top left corner.


Register (or login) on our website and you will not see this ad.

Standard User XRaySpeX
(eat-sleep-adslguide) Mon 30-Jul-12 22:27:33
Print Post

Re: IMAP and photographs


[re: Deadbeat] [link to this post]
 
I thought you had it, but I just attached a few JPGs as files and they also appeared in the body of email (both in Sent Item and received item).

1999: Freeserve 48K Dial-Up => 2005: Wanadoo 1 Meg BB => 2007: Orange 2 Meg BB => 2008: Orange 8 Meg LLU => 2010: Orange 16 Meg LLU => 2011: Orange 19 Meg WBC
Standard User wingco1
(legend) Mon 30-Jul-12 22:38:35
Print Post

Re: IMAP and photographs


[re: XRaySpeX] [link to this post]
 
Is there a limit as to the number of attachments, or a maximum overall attachment size?
Standard User XRaySpeX
(eat-sleep-adslguide) Mon 30-Jul-12 22:38:38
Print Post

Re: IMAP and photographs


[re: wingco1] [link to this post]
 
Can you try accessing your email account with POP3 instead of IMAP?

Leave msgs on server so as to maintain the status quo.

1999: Freeserve 48K Dial-Up => 2005: Wanadoo 1 Meg BB => 2007: Orange 2 Meg BB => 2008: Orange 8 Meg LLU => 2010: Orange 16 Meg LLU => 2011: Orange 19 Meg WBC
Standard User XRaySpeX
(eat-sleep-adslguide) Mon 30-Jul-12 22:41:45
Print Post

Re: IMAP and photographs


[re: wingco1] [link to this post]
 
Only any overall size limit set by your ISP.

But it can't be that, as the attachments are present, but are just not embedded in the text as well.

1999: Freeserve 48K Dial-Up => 2005: Wanadoo 1 Meg BB => 2007: Orange 2 Meg BB => 2008: Orange 8 Meg LLU => 2010: Orange 16 Meg LLU => 2011: Orange 19 Meg WBC
Standard User wingco1
(legend) Mon 30-Jul-12 22:44:22
Print Post

Re: IMAP and photographs


[re: XRaySpeX] [link to this post]
 
To be honest as it's a business email I rather not meddle with it. It has to be accessed via a couple of different computers. I'll email the contact and inform them of the problem.

Thanks to both of you for your help, greatly appreciated.
Standard User XRaySpeX
(eat-sleep-adslguide) Mon 30-Jul-12 23:06:47
Print Post

Re: IMAP and photographs


[re: wingco1] [link to this post]
 
It could be that this particular sender is sending Plain Text emails rather than HTML. Have a look at the headers for a 1st line: Content-Type: text/plain;.

Anyway, is it worth bothering over? You've still got the attachments.

1999: Freeserve 48K Dial-Up => 2005: Wanadoo 1 Meg BB => 2007: Orange 2 Meg BB => 2008: Orange 8 Meg LLU => 2010: Orange 16 Meg LLU => 2011: Orange 19 Meg WBC
Standard User wingco1
(legend) Tue 31-Jul-12 07:44:24
Print Post

Re: IMAP and photographs


[re: XRaySpeX] [link to this post]
 
From mail that doesn't display correctly, "Content-Type: multipart/related;
type="multipart/alternative";
boundary="----=_NextPart_000_001F_01CD6E3E.E15ABBA0"

From mail that does display correctly "Content-Type: multipart/mixed;
boundary="----=_NextPart_000_0004_01CD6EA6.EC59FF80"
Pages in this thread: 1 | [2] | 3 | (show all)   Print Thread

Jump to